Bereid je voor: zo lang gaat het iPad-event duren

Piet-Jan Lentjes
6 mei 2024, 12:34
2 min leestijd
Bereid je voor: zo lang gaat het iPad-event duren

Op dinsdag 7 mei is het eerste Apple-event van het jaar met onder andere nieuwe iPads. Maar hoe lang gaat dit iPad-event eigenlijk duren?

Lees verder na de advertentie.

Bereid je voor: zo lang gaat het iPad-event duren

Op 7 mei 2024 vindt Apple’s eerste event van het jaar plaats. Om 16.00 uur (Nederlandse tijd) begint de presentatie. Het is de verwachting dat Apple die middag de nieuwe iPad Air 2024iPad Pro 2024 en een nieuwe Apple Pencil aan gaat kondigen.

iPad Pro 2024

Maar hoe lang gaat dit event eigenlijk duren? Wij dachten dat je tussen de 30 en 60 minuten moet uitrekken voor het nieuwste event. In zijn nieuwsbrief zegt doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman echter dat Apple’s iPad-event zo’n 35 minuten gaat duren.

Dit betekent dat het een vrij kort event gaat worden. Een beetje net zoals het ‘Scary Fast’-event dat we toen in de nacht van maandag (30-10-2023) op dinsdag (31-10-2023) om 01:00 ‘s nachts konden zien. Dat event over de M3 duurde toen ook maar iets meer dan 30 minuten.

iPad Pro M4

Dit kun je verwachten tijdens het iPad-event van 2024

Toch lijkt het wel een volgepakt half uurtje te worden. Want Apple gaat naar verwachting drie nieuwe producten onthullen. Daarvan is de nieuwe iPad Air 2024 de eerste. De iPad Air verschijnt volgens geruchten voor het eerst in een 12,9-inch uitvoering, waardoor je straks de keuze hebt uit twee modellen bij de tablet. Daarnaast maakt de iPad Air 2024 de overstap naar de snelle M2-chip en past Apple het camera-eiland van het toestel aan.

Bij de iPad Pro 2024 stapt Apple juist over op de krachtige M3-chip, die we nu al terugzien in de MacBook Air en de MacBook Pro. De tablet krijgt voor het eerst een oled-scherm. Bij de iPad Pro 2024 worden meer grote veranderingen verwacht, zo krijgt de tablet ondersteuning voor MagSafe en een aangepast design.

Het grootste nieuws van het Apple-event is waarschijnlijk de nieuwe Apple Pencil. De Apple Pencil 3 gaat volgens geruchten veel nieuwe functies krijgen. De verwachtingen zijn een nieuw ontwerp en magnetische punten. In de afbeelding van het eerste Apple iPad-event van 2024 is ook goed een Apple Pencil te zien. Wil je niks missen van het event? Kijk dan hier live mee met het iPad-event van 2024!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron afbeelding: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu