Apple gaat toekomstige iOS-updates breder (en hopelijk beter) testen

Gijs Ettes
8 januari 2015, 14:45
2 min leestijd
Apple gaat toekomstige iOS-updates breder (en hopelijk beter) testen

Apple is voornemens om komende versies van zijn mobiele besturingssysteem niet alleen te laten testen door medewerkers en ontwikkelaars, maar ook door werknemers van Apple Stores. Dat meldt 9to5Mac.

Lees verder na de advertentie.

Bredere testgroep voor iOS-updates

iOS 8.1.1 iOS-updates
iOS 8.1.1 zorgde ervoor dat het besturingssysteem op de iPad 2 en iPhone 4S vloeiender draait.

Toekomstige versies van iOS moeten hierdoor beter worden gecontroleerd, zodat kritieke fouten tot het verleden behoren. Het zou de eerste keer worden dat Apple zijn testprogramma uitbreidt om meer mensen aan de slag te laten gaan met vroege versies van iOS. Mogelijk is iOS 8.2 de eerste versie die ook door Apple Store-medewerkers getest mag worden.

Apple wil waarschijnlijk bredere feedback krijgen, al erkent het bedrijf dat veel deelnemers aan het testprogramma nieuwe features willen testen en niet per se geïnteresseerd zijn in het geven van belangrijke feedback of het optimaliseren van hun apps.

Toch zou de stap ervoor kunnen zorgen dat kritieke bugs zoals met iOS 8 minder voorkomen. De iOS-versie verscheen in september en beloofde Apples meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ooit te zijn. Toch werd de update geteisterd door bugs, die door de daaropvolgende update alleen maar erger werden.

→ Lees ook: Adoptie iOS 8 neemt mondjesmaat toe

iOS 8.0.1 werd dan ook snel ingetrokken door Apple, aangezien veel gebruikers meldden dat hun telefoonbereik wegviel en dat de vingerafdrukscanner niet meer naar behoren werkte. iOS 8.0.2 loste veel problemen op, maar Apple had nog steeds zijn handen vol aan het wegwerken van andere rare fouten.

Huidige iOS-versie

ios 8.1.1

De meest recente iOS-versie is 8.1.2. Net als iOS 8.1.1 – die betere performance introduceerde voor de iPad 2 en iPhone 4S – was dit een kleine update. iOS 8.1.2 lost enkel wat bugs op en het probleem waardoor via iTunes gekochte beltonen mogelijk zijn verwijderd van je iOS-apparaat. De volgende grote iOS-update (8.2) verschijnt naar verwachting begin dit jaar en introduceert dan onder meer ondersteuning voor de Apple Watch.

Het laatste nieuws over iOS 8

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot iOS 8. Meer over het besturingssysteem lees je in onze uitgebreide iOS 8 review.

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen