Apple: ‘iOS 7 optimalisatie apps vanaf 1 februari verplicht’
Roel van Hout

Langzame app ontwikkelaars, hoed u: Apple stelt iOS 7 optimalisatie voor apps in de App Store vanaf 1 februari verplicht.

De deadline verscheen op de News and Announcements for Apple Developers pagina. Daar staat – in het Engels – te lezen:

“Vanaf 1 februari moeten nieuwe apps en app-updates, die worden aangemeld bij de App Store, gebouwd zijn met de laatste versie van Xcode 5, en geoptimaliseerd zijn voor iOS 7. Lees daar meer over door de iOS Human Interface Guidelines door te nemen.”

Wat er precies gebeurt wanneer ontwikkelaars de deadline niet halen wordt niet aangegeven, maar daar komt het bedrijf als de deadline dichterbij komt ongetwijfeld nog op terug.

Wat betekent iOS 7 optimalisatie?

Wat iOS 7 optimalisatie precies betekent is niet geheel duidelijk. Apple verwijst wel naar de iOS Human Interface Guidelines, waar het verschil tussen iOS 6 en iOS 7 wordt geïllustreerd, maar of het alleen een uiterlijke update betekent – of juist ook interne veranderingen – blijft onduidelijk.

De kans is groot dat Apple ook wil dat ontwikkelaars overstappen naar de nieuwste Software Development Kit (SDK). Naar wat wij begrijpen is het ontwikkelen daarmee een stuk makkelijker, dus ontwikkelaars doen zichzelf, Apple – en de gebruikers natuurlijk – een groot plezier wanneer ze de zaken vóór 1 februari in orde hebben!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.