Apple: ‘iOS 10 geïnstalleerd op 54 procent van de toestellen’

Rutger Otto
11 oktober 2016, 12:06
2 min leestijd
Apple: ‘iOS 10 geïnstalleerd op 54 procent van de toestellen’

Derde partijen hebben inschattingen gemaakt van hoeveel toestellen al draaiden op iOS 10, maar Apple brengt ook gewoon eigen cijfers uit. Dat heeft het bedrijf nu voor het eerst gedaan.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 adoptie

Apple heeft op de ontwikkelaarswebsite voor het eerst sinds de release bekendgemaakt op hoeveel apparaten iOS 10 is geïnstalleerd. Dat is volgens de laatste metingen (die vonden op 7 oktober plaats) 54 procent. Daarmee draaien de meeste toestellen nu op de nieuwste versie van iOS. Nog 38 procent van de toestellen gebruikt een versie van iOS 9 en acht procent heeft een eerdere versie van iOS op zijn iPhone, iPad of iPod touch.

Analisten gingen tot nu toe uit van een grotere adoptie van iOS 10. Woensdag brachten marketingbedrijf Fiksu en analistplatform Mixpanel heel andere cijfers naar buiten. Fiksu stelde dat het besturingssysteem al op 66,7 procent van de apparaten zou draaien en Mixpanel hield het op 65,4 procent. Het verschil is opvallend. Apple gebruikt waarschijnlijk een andere methode om installaties te meten dan derde partijen.

ios 10 adoptie

Minder snel dan iOS 9

In elk geval is het wel duidelijk dat de adoptie van iOS 10 een stuk minder snel gaat dan vorig jaar met iOS 9 het geval was. Toen draaide de helft van de apparaten op de nieuwe versie na vier dagen. Inmiddels is de 54 procent gehaald na bijna een maand. Heb je iOS 10 nog niet gedownload, dan kun je dat alsnog gratis doen via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’. In dat venster zoekt de telefoon zelf naar een update, die je daarna kunt installeren.

Nieuw in iOS 10

IOS 10 brengt een aantal vernieuwingen met zich mee. Zo zijn de apps Berichten, Foto’s en Apple Music helemaal vernieuwd. Widgets spelen een grotere rol in het vergrendelscherm en ontwikkelaars buiten Apple krijgen eindelijk toegang tot Siri en Berichten. Zo kun je voor de iMessage-app nu ook apps downloaden en stickers installeren om in chats te gebruiken. Lees alles over de vernieuwingen in onze iOS 10 review.

Lees meer over iOS 10

Bron: Apple
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen