4 gevolgen van Apples miljardeninvestering in de VS

Lars Paijmans
18 januari 2018, 11:03
2 min leestijd
4 gevolgen van Apples miljardeninvestering in de VS

Een nieuwe belastingwet in de Verenigde Staten heeft grote gevolgen voor Apple. Op deze vier manieren reageert het bedrijf uit Cupertino op de veranderingen.

Lees verder na de advertentie.

Apple investering VS van miljarden dollars

Apple heeft vandaag toegezegd om honderden miljarden dollars die nu nog in het buitenland bewaard worden, terug te brengen naar de VS. Het bedrijf doet dit na de invoering van een nieuwe wet, die het gunstiger maakt om het geld weer in Amerika zelf op te slaan.

Apple is het eerste grote techbedrijf dat op deze grootschalige manier reageert op de wet. Omdat het in dit geval om een enorm geldbedrag gaat van honderden miljarden dollars, zitten hier nogal wat gevolgen aan verbonden. Deze nemen we hieronder kort met je door.

Apple investering VS

1. Apple betaalt 38 miljard dollar aan belastingen, 350 miljard naar Amerikaanse economie

In de periode tussen nu en 2023 zal Apple 350 miljard dollar uitgeven in de Verenigde Staten. Dit gaat voor een deel naar de salarissen van 20.000 nieuwe werknemers (waarover later meer) en 30 miljard naar een gloednieuwe Apple Campus, meer datacentra en investeringen in leveranciers. Daarnaast zal Apple 35 miljard dollar aan belastingen betalen in de VS.

2. Een nieuwe Apple Campus

De laatste steen van Apples nieuwe hoofdkantoor is nog niet gelegd, of het bedrijf heeft alweer plannen voor het volgende grote bouwplan. Van de miljardeninvestering gaat Apple een nieuwe Campus bouwen, die zich voornamelijk richt op technische ondersteuning van gebruikers.

Later dit jaar wordt de exacte locatie bekend, maar dit nieuwe kantoor zal zich net als degene in Austin Texas richten op de levering van producten en klantenservice.

3. 20.000 nieuwe Apple-banen in de VS

In een statement stelt ceo Tim Cook dat Apple ‘deze investering focust op gebieden waar het een directe impact heeft op baancreatie en werkgelegenheid’. In totaal moeten er 20.000 nieuwe banen in de VS bij komen, waarmee Apple kritiek van veel Amerikanen tegemoet komt.

Zij stellen dat een Amerikaans bedrijf als Apple wel erg veel werkzaamheden in het buitenland laat doen, terwijl die banen ook hard nodig zijn in de VS. De nieuwe banen zullen onder meer te vinden zijn in campussen, datacentra en Apple Stores.

Apple investering VS

4. Een bonus van 2500 dollar voor Apple-medewerkers

De grote economische beslissing van Apple heeft ook leuke gevolgen voor Apples personeel. Volgens Bloomberg heeft het bedrijf medewerkers gisteren ingelicht over een bonus van 2500 dollar aan aandelen. Deze bonus geldt voor Apple-personeel van over de hele wereld en wordt de komende maanden uitgedeeld.

Tim Cook zegt dat deze bonus vertrouwen moet laten zien in Apples toekomst. Zowel fulltime als parttime medewerkers komen ervoor in aanmerking. Daarnaast zal Apple alle donaties die medewerkers doen aan het goede doel verdubbelen, met een maximum van 10.000 dollar per medewerker.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen