Apple investeert 200 miljoen dollar in Gorilla Glass-maker Corning

Erwin Vogelaar
12 mei 2017, 20:42
2 min leestijd
Apple investeert 200 miljoen dollar in Gorilla Glass-maker Corning

Apple investeert  in Gorilla Glass-maker Corning. Het is de eerste van een reeks investeringen om banen in de Verenigde Staten te creëren.

Apple investeert in Gorilla Glass-maker Corning

Apple liet begin deze maand weten dat het bedrijf een productiefonds aan het opzetten was, om zo de Verenigde Staten aan meer banen te helpen. Het gaat om een fonds van maar 1 miljard dollar. Apple heeft nu onthuld welk bedrijf als eerste een investering krijgt van dit zogenoemde Advanced Manufacturing Fund. Het is Corning, de maker van Gorilla Glass. Het bedrijf krijgt 200 miljoen dollar.

apple investeert in gorilla glass

Corning en Apple werken al langere tijd samen. Apple stelt dat deze samenwerking al voor duizend banen in de Verenigde Staten heeft gezorgd. Opvallend is dat Corning niet alleen Gorilla Glass voor iPhones maakt. De sterke schermen zijn de standaard voor talloze smartphones op de markt. Of de investering van Apple iets verandert tussen de relaties van deze partijen is nog onduidelijk.

Apple voelt onder andere de druk van president Donald Trump om iPhones volledig in de Verenigde Staten te maken, omdat dit voor meer banen in het land zorgt. Trump heeft Apple zelfs meerdere keren bij naam genoemd, waarbij hij suggereerde het bedrijf te willen dwingen om de volledige productie van alle Apple-producten naar de Verenigde Staten te halen.

Eerder deze maand heeft Apple een nieuwe webpagina gelanceerd, waarop het bedrijf duidelijk maakt hoeveel banen het al heeft gecreëerd in de Verenigde Staten. De steller staat inmiddels op twee miljoen banen. “De cijfers vertellen het verhaal”, schrijft Apple op de website. “Apple is een van de grootste baanmakers in de Verenigde Staten.” Het bedrijf stelt vorig jaar 50 miljard uitgegeven te hebben aan leveranciers en fabrikanten in de Verenigde Staten en dat Amerikaanse app-makers al 16 miljard dollar hebben verdiend. “En we zijn nog maar net begonnen.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's