Apple integreert sociale netwerken in firmware 4.0

Redactie
20 april 2010, 20:16
1 min leestijd
Apple integreert sociale netwerken in firmware 4.0

Het lijkt erop dat Apple sociale netwerken in firmware 4.0 heeft geïntegreerd. Uit verschillende frameworks in de bronbestanden van de firmware blijkt dat Apple verschillende opties heeft ontwikkeld om sociale netwerken aan contacten te linken. Op dit moment is het zeker dat je MobileMe en Facebook kan linken aan contacten in je telefoon.

Lees verder na de advertentie.

Andere sociale netwerken

Het kan zo zijn dat Apple nog meer sociale netwerken gaat ondersteunen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een Twitter-account kan linken aan een contact in je telefoonboek. Dit kunnen we concluderen door de fonds van een algemener framework ‘SocialKitInternal’.

Het is nog niet bekend wat de links in de contacten doen. Het kan zo zijn dat de applicatie van het bijbehorende sociale netwerk opent op zijn/haar profiel. Het kan ook zo zijn dat het profiel in safari opent.

Voorgangers

Apple is niet de eerste die deze functie naar een telefoon brengt. Op dit moment zijn er al zeer veel telefoons die sociale netwerken linken aan contacten. Een voorbeeld hiervan is Vodafone 360, want hierbij zie je in één oogopslag het telefoonnummer en alle sociale netwerken van een contactpersoon.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen