‘Face ID van Apple inspireert veel Android-fabrikanten’

Rutger Otto
8 oktober 2017, 9:33
2 min leestijd
‘Face ID van Apple inspireert veel Android-fabrikanten’

Als de iPhone X begin november verschijnt, is het toestel voorzien van Face ID. Deze geavanceerde gezichtsscanner zou ervoor hebben gezorgd dat veel Android-fabrikanten nu ook zulke camera’s maken.

Lees verder na de advertentie.

Apple inspireert Android

Lange tijd werd gedacht dat Apple ervoor zou kiezen een vingerafdrukscanner onder het scherm te plaatsen. Het scherm van de iPhone X is zo groot, dat ervoor Touch ID geen ruimte meer was in een fysieke homeknop, die dan ook verdween. Maar Apple kreeg het niet voor elkaar om een vingerafdrukscanner onder het scherm te plaatsen of vond een gezichtsscanner simpelweg de beste oplossing. Daarom heeft het toestel nu Face ID.

De Apple-analist Ming-Chi Kuo noemt Face ID een grote vernieuwing. “Een vingerafdrukscanner onder het scherm is slechts een kleine update van wat we al kenden”, zegt hij. “Een 3d-scan is revolutionair. Niet alleen op het gebied van beveiliging, maar ook voor geinige effecten zoals de Animoji. Daarnaast speelt het een grote rol in de ontwikkeling van augmented reality.”

iPhone X Plus concept

Geen Touch ID

Kuo denkt dat we de komende jaren veel meer geavanceerde gezichtsscanners zullen zien. Hij bedoelt daarmee niet de gezichtsherkenning die bijvoorbeeld al in toestellen van Samsung te vinden zijn, maar camerasystemen met sensoren die 3d-scans kunnen maken. Dit komt niet alleen omdat Apple aantoont dat het kan, maar ook omdat een vingerafdrukscanner alleen goed werkt onder een oled-scherm, terwijl de meeste telefoons een lcd-scherm bieden. Daarom zal het aantal smartphones met een vingerafdrukscanner onder het scherm niet direct een vlucht nemen, zegt Kuo.

Het is niet bekend wanneer en waarom Apple precies besloot om alleen voor Face ID te gaan. Apple-journalist John Gruber stelt dat het bedrijf er al een jaar helemaal voor gaat om alleen gezichtsherkenning toe te passen. Andere bronnen zeggen dat het een latere beslissing was geweest, omdat Apple Touch ID simpelweg niet werkend kreeg onder het scherm.

iPhone X kopen

De iPhone X verschijnt op 3 november, maar is vanaf 27 oktober al te bestellen. Een iPhone X los kopen kan vanaf 1159 euro, maar je kunt de iPhone X met abonnement ook aanschaffen. Alleen dit model maakt gebruik van Face ID. De andere nieuwe toestellen van Apple, de iPhone 8 en 8 Plus, hebben nog een homeknop met Touch ID.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Categorie: Apple
Thema: Face ID
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen