Apple laat je Android-toestellen inruilen voor korting

Wouter Nijsen
30 maart 2015, 20:22
1 min leestijd
Apple laat je Android-toestellen inruilen voor korting

Apple bevestigt op een webpagina van een Apple Store dat er een nieuw inruilprogramma komt. Deze laat deelnemers Android-toestellen inleveren voor korting op een nieuwe iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Apple inruilprogramma van start

Twee weken geleden verschenen er geruchten dat Apple met een nieuw inruilprogramma zou komen voor haar retailwinkels. Dit nieuwe inruilprogramma is vandaag officieel door het bedrijf uit Cupertino aangekondigd, zo meldt 9to5Mac. Waar voorheen alleen oude iPhones of iPads werden geaccepteerd, is het nu mogelijk om een Android-toestel in te leveren. Ook smartphones van andere merken, zoals Blackberry, zijn welkom. De waarde van het toestel krijgen deelnemers terug als tegoed, dat vervolgens wordt gebruikt bij de aanschaf van een nieuwe iPhone.

iPhone 6 vs Galaxy S5

Het nieuwe Apple inruilprogramma is vooralsnog alleen beschikbaar in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Het is nog onduidelijk of en wanneer we ook in Nederland met een Android-toestel bij de Apple Store terecht kunnen.

Meer iPhones verkopen

Het nieuwe inruilprogramma moet ervoor zorgen dat er meer iPhones worden verkocht, en dat er meer mensen overstappen van Android naar iOS. Voor het personeel van diverse Apples Stores zijn nieuwe trainingen gestart. Hierdoor kunnen zij klanten helpen bij het overzetten van contacten.

Het eerste inruilprogramma van Apple werd medio 2013 in de VS gelanceerd en was bedoeld om gebruikers van oudere iPhone-modellen over te laten stappen naar een iPhone 5, 5S of 5C. Dit bleek succesvol te zijn en daarom werd het programma later uitgebreid naar Europa.

Het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu