Apple en 96 andere techbedrijven maken bezwaar tegen Trumps inreisverbod

Lars Paijmans
6 februari 2017, 9:24
1 min leestijd
Apple en 96 andere techbedrijven maken bezwaar tegen Trumps inreisverbod

Apple en 96 andere techbedrijven hebben formeel bezwaar aangetekend tegen het inreisverbod van President Trump. Maar wat staat er nu precies in deze brief?

Lees verder na de advertentie.

Apple inreisverbod Trump afgekeurd

Volgens Bloomberg werd de zogenaamde ‘amicus brief’ zondagnacht ingediend bij het Court of Appeals in Amerika. De brief richt zich niet op een specifieke zaak, maar het reisverbod in het algemeen. De brief is ondertekend door in totaal 97 techbedrijven, waaronder Apple, Snap inc., Facebook, Google, Netflix, Reddit, Zynga, Microsoft en Intel. Dankzij de brief kunnen alle bedrijven die hem ondertekend hebben gerepresenteerd worden tijdens een zaak.

Apple inreisverbod

In de brief komt duidelijk naar voren waarom de bedrijven deze stap nemen. “Het is voor Amerika belangrijk om ons land te beschermen tegen kwaadwillenden, maar dat deden we tot nu toe ook terwijl we immigranten binnen lieten”, aldus de brief. “Immigranten zijn enorm belangrijk voor de ontdekkingen die we in het verleden gedaan hebben. Ook zijn het immigranten geweest die de meest innovatieve en iconische bedrijven hebben opgericht.”

De techsector in actie

Het hing al langer in de lucht dat Apple en andere techbedrijven met een dergelijke actie zouden komen. In een interview stelde CEO Tim Cook een rechtszaak tegen het inreisverbod te overwegen, terwijl het ingezamelde geld van medewerkers door het bedrijf verdubbeld werd. Ook Google ging in protest met demonstraties bij kantoren en door geld in te zamelen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen