‘iPhone X, AirPods en ARKit maken Apple het innovatiefste bedrijf ter wereld’

Lars Paijmans
21 februari 2018, 11:33
2 min leestijd
‘iPhone X, AirPods en ARKit maken Apple het innovatiefste bedrijf ter wereld’

Vorig jaar moest Apple nog genoegen nemen met een vierde plaats, maar in 2018 prijkt het bedrijf bovenaan de lijst van meest innovatieve bedrijven.

Lees verder na de advertentie.

Apple innovatiefste bedrijf van het jaar

Ieder jaar maakt Fastcompany een ranglijst met de vijftig bedrijven die belangrijke stappen zetten op het gebied van innovatie. Vorig jaar ging Amazon er met de eerste plek vandoor, maar daalt vandaag naar de vijfde plek. Apple schiet ondertussen omhoog van vier naar nummer een. Met Netflix, Square en Tencent op de tweede, derde en vierde plek.

Apple innovatiefste bedrijf

Hier zegt Fastcompany een goede verklaring voor te hebben. Allereerst heeft Apple de afgelopen twaalf maanden veel nieuwe dingen gedaan. Het bedrijf bracht voor het eerst in jaren weer een echt nieuwe iPhone uit met de iPhone X, de draadloze AirPods bleken een groot succes en met ARKit zette het bedrijf een nieuwe standaard voor augmented reality op smartphones.

“Veel mensen zeggen dat Apple sinds de iPad in 2010 geen hit meer heeft gehad”, aldus de jury. “Maar zij vergeten de AirPods, de Apple Watch Series 3 die uitstekend verkoopt en dat zelfs sceptische mensen werden weggeblazen door de iPhone X.”

ARKit en privacy

Maar daar blijft het niet bij. Het bedrijf uit Cupertino prijkt net zo goed op de eerste plek door de ‘ambitieuze’ hard- en softwareprojecten. Hiermee doelt Fastcompany op de ontwikkeling van Apples eigen A-serie chips, iPhone-camera’s en meer. Tot slot prijst de jury Apple voor ARKit; een ar-platform waarbij gebruikers niet inleveren op het gebied van privacy.

Veel van de berekeningen die ARKit nodig heeft moeten hierdoor lokaal op de iPhone worden uitgevoerd, in plaats van dat ze naar de cloud worden gestuurd. “Dit voert veel druk uit op de accu van het toestel, maar Apple weet er toch goed mee om te gaan.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Fast Company
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen