‘Apple komt met in-ear oordoppen voor hd-geluid’

Rutger Otto
13 mei 2014, 12:53
2 min leestijd
‘Apple komt met in-ear oordoppen voor hd-geluid’

Nieuwe geruchten melden dat iOS 8 ondersteuning krijgt om geluid in high definition af te spelen. Daarbij zou Apple nieuwe in-ear oordopjes introduceren en een Lightning-aansluiting.

Lees verder na de advertentie.

apple in-ear oordoppen klein

De premium in-ear oordoppen die Apple momenteel verkoopt zijn aan vervanging toe. De laatste update van de accessoire was in 2008, je kunt ze kopen voor 79 euro per stuk. MacRumors meldt, op basis van Japanse website Mac Otakara, dat Apple bij introductie van iOS 8 een nieuwe versie van de oordopjes zal invoeren.

Nieuwe in-ear oordoppen van Apple

Deze nieuwe oordopjes zijn eveneens in-ear, maar moeten betere geluidskwaliteit bieden. Apple is mogelijk bezig om tegelijk met de invoering van iOS 8 ook geluid in hd-kwaliteit te introduceren via iTunes. Dat nieuws ligt helemaal in het verlengde van het gerucht dat Apple muziekbestanden via iTunes gaat aanbieden in 24 bit audiokwaliteit. Dat is veel betere kwaliteit dan Apple momenteel aanbiedt in iTunes.

Apple zou de vooruitgang op het gebied van audiokwaliteit begin volgende maand aankondigen op de Worldwide Developers Conference (WWDC). Momenteel speelt de muziek-app van iOS 7 geen 24-bit hd audiobestanden af met een frequentie hoger dan 48 kHz. Dat moet met iOS 8 dus veranderen.

Met de komst van nieuwe oordopjes zal wellicht ook de kabel onder handen genomen worden. Het standaard audiokabeltje wordt mogelijk vervangen door een Lightning aansluiting om hoogwaardige audiobestanden beter af te kunnen spelen.

Apples plan voor betere audio

Het zou weer een nieuwe stap zijn van Apple op het gebied van audiovoorziening, na de (zo goed als bevestigde) overname van Beats. Als iTunes straks op de schop gaat en Apple misschien zelfs Beats gebruikt om een eigen streamingdienst te introduceren, kan Apples geluids- en muziek-offensief beginnen.

Naar verwachting introduceert Apple iOS 8 tijdens het WWDC, dat vanaf 2 juni losbarst. Naast betere geluidsondersteuning worden grote verbeteringen verwacht voor Siri en Maps. Ook denken veel mensen dat Apple zich gaat focussen op fitness en gezondheid met de introductie van Healthbook, dat allerlei informatie moet gaan bieden voor quantified self. De overname van Beats wordt waarschijnlijk eveneens bekend gemaakt tijdens het evenement.

Lees meer nieuws over iOS 8:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu