‘Apple scherpt regels omtrent in-app aankopen vóór 31 maart aan’
Gijs Ettes

Mogelijk scherpt Apple op korte termijn de regels omtrent in-app aankopen in de App Store aan, nadat het bedrijf eerder dit jaar hierover schikte met de Amerikaanse Federal Trade Commission. De FCC vindt dat het voor kinderen veel te makkelijk is om in-app aankopen te doen, aangezien het in de 15 minuten na het inloggen in de App Store niet nodig is om je Apple ID-wachtwoord opnieuw in te vullen.

in-app aankopenApp-makers spelen hier momenteel nog handig op in door opvallende in-app aankopen aan te bieden die individueel weinig kosten. Ouders wiens kinderen helemaal los zijn gegaan met in-app aankopen zijn daardoor minder snel geneigd om zich de moeite te doen het geld terug te vragen. Een kwalijke zaak.

Apple moet van de FCC vóór 31 maart zorgen dat consumenten vooraf beter worden geïnformeerd over in-app aankopen en de kosten die eraan zijn verbonden. Daarnaast moet het mogelijk zijn om een aankoop op ieder moment terug te trekken. De fabrikant moet de komende weken zowel iOS als iTunes flink onder handen nemen en de verwachting is dat de veranderingen tegelijkertijd met de iOS 7.1 update van kracht worden. De laatste versie van iOS laat waarschijnlijk nog een tijdje op zich wachten. Eerder gingen geruchten dat we rond 11 maart met de update aan de slag zouden kunnen.

Lees meer over de App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.