Vooruitblik: 6 voorspellingen voor Apple in 2019

Lars Paijmans
1 januari 2019, 15:12
5 min leestijd
Vooruitblik: 6 voorspellingen voor Apple in 2019

Gelukkig nieuwjaar! 2019 is officieel begonnen, dus kijken wij in onze glazen bol om te zien wat we dit jaar van Apple kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Apple in 2019: dit verwachten we

Terwijl de kruitdampen van het vuurwerk nog maar nauwelijks zijn opgetrokken doen wij een aantal voorspellingen voor Apple in 2019. Want net zoals voorgaande jaren beloven ook deze twaalf maanden weer interessant te worden voor iedere Apple-fan. Of het nu om nieuwe iPhones gaat, nieuwe AirPods of een compleet nieuw product van het bedrijf uit Cupertino. Dit zijn onze voorspellingen voor Apple in 2019.

videodienst apple

1. Apple lanceert zijn eigen tv-dienst

Al heel het jaar horen we over bekende regisseurs, series en films die worden opgekocht door Apple. Dat kan maar een ding betekenen: volgend jaar krijgt Netflix er een geduchte concurrent bij. Apple zou dan zijn eigen streamingdienst lanceren met een eigen aanbod aan exclusieve films en series.

Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk, maar volgens geruchten zou Apple het gratis willen maken voor iedere Apple-gebruiker. Daarmee zet het bedrijf de nieuwe dienst direct op de kaart als een serieuze speler. Zeker met het enorme budget dat het bedrijf er achter heeft gezet. Al vragen we ons wel een beetje af of de dienst direct al in Nederland te bekijken is.

In het onderstaande artikel hebben we een overzicht gemaakt van alle films en series die inmiddels zijn bevestigd.

Lees verder: alle films en series voor Apples tv-dienst

2. Weer drie nieuwe iPhones met hetzelfde design

Dit was niet het meest enerverende jaar als het op iPhones aankomt, en 2019 belooft wederom niet enorm spannend te worden. Apple zou weer van plan zijn om drie nieuwe iPhones uit te brengen, waarbij het om directe opvolgers van de iPhone XR, XS en XS Max gaat.

Over nieuwe functies is nog veel onduidelijk, maar de eerste geruchten stellen dat Apple de camera wederom flink zou willen verbeteren en ook de notch in het scherm wat kleiner wordt. Wat ons betreft hopen we dat Apple niet alleen de inkeping in het scherm maar ook de gemiddelde prijs van deze toestellen wat kleiner maakt.

3. iOS 13 wordt een gigantische stap voor de iPad

Nu iOS 12 een nieuwe stabiele basis heeft gelegd voor iPhone- en iPad-software, verwachten we dat iOS 13 tot de rand gevuld is met baanbrekende nieuwe functies. Apple zou verbeteringen bewust een jaartje hebben doorgeschoven, waardoor we in september een update krijgen met tal van verbeteringen.

Zo zou het homescreen van de iPhone en iPad eindelijk een grote make-over krijgen om hem een stuk functioneler te maken, en is het met de komst van de iPad Pro 2018 hoog tijd dat iOS zich meer als een Mac gaat gedragen om meer uit deze krachtige tablet te kunnen halen. Zou Apple na macOS ook de iPhone en iPad een donkere modus geven? Wij hopen van wel, maar zijn al te vaak teleurgesteld om er echt op te rekenen.

Nieuwe AirPods 2019

4. Het jaar van de AirPods (en meer audio van Apple)

We zien er steeds meer mensen mee lopen: Apples draadloze AirPods. Dat is ook bij Apple niet onopgemerkt gebleven, want het bedrijf zou flinke plannen hebben op het gebied van audio in 2019. Dat begint met een verbeterde versie van de AirPods zelf, die voortaan luisteren naar ‘Hé Siri’ en een nieuw doosje hebben dat je draadloos kunt opladen.

Ook zou het bedrijf sinds vorig jaar werken aan een koptelefoon met hetzelfde gebruikersgemak als de AirPods. Deze headset zou uitgerust zijn met noise-cancelling en plaats je niet in maar over je oren, net zoals de Beats-koptelefoons dus. Dankzij de speciale chip van Apple koppel je ze razendsnel aan je apparaten.

5. MacOS en iOS nog dichter bij elkaar

In 2018 zette Apple al voorzichtig de eerste stappen om de software van de iPhone en Mac dichter bij elkaar te brengen. Hoewel macOS en iOS niet zullen versmelten tot een eenduidig softwaresysteem, groeien de twee wel naar elkaar toe. Zo liet Apple vorig jaar al zien hoe apps als de Home- en Aandelen-app van de iPhone relatief gemakkelijk overgezet konden worden naar macOS.

In 2019 krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om hier hun voordeel mee te doen, wat met een beetje betekent dat de apps op je iPhone beter samenwerken met degene op je Mac. Voordat dit zover is moet er nog veel gebeuren, maar we hebben goede hoop dat Apple tijdens WWDC een groot deel van zijn keynote reserveert om dit belangrijke nieuwe systeem op een grootse manier te lanceren.

Apple Pay Nederland

6. Apple Pay en de HomePod komen naar Nederland

Als Tim Cook goede voornemens heeft voor het nieuwe jaar, dan hopen we dat het uitbreiden van Apple Pay in Europa er daar eentje van is. De laatste maanden van 2018 zagen we hoe de betaaldienst naar landen als België en Duitsland kwam, maar blijft het opvallend stil over de uitrol in Nederland.

Nu zoveel Europese landen inmiddels contactloos kunnen betalen met hun iPhone, kan het toch niet lang meer duren voordat dat ook in Nederland kan toch? Hetzelfde geldt voor de HomePod, de slimme speaker van Apple die de strijd aangaat met de Google Home. Met een beetje geluk rekenen we voor het einde van 2019 een HomePod af in een Nederlandse Apple Store door contactloos onze Apple Watch boven een betaalautomaat te houden.

Wat 2019 ons ook gaat brengen, iPhoned zal er weer uitgebreid verslag van gaan doen. Natuurlijk op onze website, maar ook in onze nieuwsbrief, onze iPhoned-app en op ons YouTube-kanaal. We zien je graag daar!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu