De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

Lars Paijmans
18 juli 2018, 19:31
6 min leestijd
Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

De tweede helft van 2018 is begonnen, en het belooft een van de meest spectaculaire Apple-periodes in jaren te worden. In dit overzicht zetten we alles wat Apple in 2018 nog uitbrengt. Van iPhones tot Macs en meer.

Lees verder na de advertentie.

Deze producten brengt Apple in 2018 nog uit

Bereid je voor op een van de drukste zes maanden als het op Apple-producten aankomt. Nu het bedrijf uit Cupertino in de eerste helft van 2018 geen nieuwe iPhones (en dus ook geen iPhone SE 2) uitbracht, zijn alle ogen gericht op de periode tussen nu en 31 december. Dit gaat Apple wat ons betreft allemaal onthullen:

Apple in 2018

iPhones in 2018: drie nieuwe iPhones in september

De iPhone SE 2 kwam er ondanks alle aanwijzingen niet, maar dat haalt Apple in september ruimschoots in. Dan onthult het bedrijf maar liefst drie nieuwe iPhones:

iPhone XS

De iPhone XS wordt de logische opvolger van de iPhone X, net zoals de iPhone 6S de opvolger van de iPhone 6 was. Reken dus niet op een nieuw design, maar wel op een betere chip die zuiniger met de accuduur omgaat, een verbeterde camera en mogelijk verbeterde (snellere) Face ID-sensor. De iPhone XS zou daarnaast in een nieuw gouden kleurtje verschijnen, naast het spacegrijs en zilver.

→ Lees alles over de iPhone XS

iPhone XS Max

Zoals de naam al doet vermoeden is de iPhone XS Max de grote broer van de iPhone X. Apple heeft het scherm vergroot van 5,8- naar 6,5-inch, wat dit het allergrootste display in de geschiedenis van de iPhone maakt.

iPhone X Plus

Toch wordt de iPhone XS Max wat het formaat betreft niet groter dan de iPhone 8 Plus, omdat het oled-scherm net zoals de iPhone X tot aan de randen doorloopt. Het wegvallen van de Homeknop geeft het toestel extra schermruimte. Tot nu toe zijn de camera’s van de Plus-toestellen altijd beter geweest dan de kleinere versies, dus we zijn erg benieuwd wat Apple met de iPhone XS Max voor ons in petto heeft.

→ Lees alles over de iPhone XS Max

iPhone 2018

De iPhone 2018 is het nieuwe budgetmodel van Apple. Nu de iPhone SE 2 er niet meer komt, is dit de nieuwe iPhone met de meest schappelijke prijs. Toch ziet ook deze smartphone eruit als een iPhone X, met een scherm dat doorloopt tot de randen en met een Face ID-camera aan de bovenkant.

Het enige verschil is dat Apple het oled-scherm vervangt met een goedkoper lcd-display, de dubbele cameralens ingeruild wordt door een enkele camera en 3D Touch mogelijk niet ondersteund wordt. Door op die vlakken in te leveren zou de prijs met honderden euro’s zakken, wat dit voor veel mensen de meest aantrekkelijke nieuwe iPhone maakt. Zeker als het gerucht over de felle kleuren waarin deze iPhone zou verschijnen klopt.

→ Lees alles over de iPhone 2018

iPad Pro 2018

iPad in 2018: de iPad Pro 2018

Na de iPad 2018 die zich op het onderwijs richt is het met de iPad Pro 2018 weer tijd voor Apple om alles uit de kast te halen. Voor het eerst in jaren krijgt de iPad een nieuw design, dat goed gekeken heeft naar de iPhone X. Reken dus op een scherm dat doorloopt tot de randen, een Face ID-camera en geen Touch ID of homeknop meer.

Dat zorgt ervoor dat de iPad een groter scherm kan verwerken in een kleinere behuizing, wat zeker voor een tablet een enorm verschil kan maken. Daarnaast zal ook deze iPad wederom op een gloednieuwe chip draaien die de prestaties van de tablet naar een nieuw niveau tilt. Net als voorgaande jaren zal de iPad Pro 2018 naar verwachting als 12- en 10-inch model verschijnen.

→ Lees alles over de iPad Pro 2018

Apple Watch Series 4

Apple Watch in 2018: de Apple Watch Series 4

Ook de Apple Watch wordt dit jaar voor het eerst in een nieuw jasje gestoken. Apple zou met de Series 4 een groter scherm in hetzelfde formaat behuizing stoppen, waardoor er meer informatie op je pols getoond kan worden. Nu is het scherm van de Apple Watch vaak nog net iets te klein voor veel apps, maar door het scherm (en niet de behuizing) te vergroten kan Apple dit oplossen zonder in te leveren op het gebied van design.

Daarnaast zou Apple met de Apple Watch zich nog verder focussen op fitness en gezondheid, mogelijk door het introduceren van nieuwe gezondheidssensoren. Een ander gerucht spreekt over slimme bandjes, waarmee je zelf kunt kiezen welke sensoren er wel of niet aan de Watch worden toegevoegd.

→ Lees alles over de Apple Watch Series 4

MacBook 2018

De Mac in 2018: nieuwe MacBooks, iMac

De nieuwe MacBook Pro 2018 zag vorige week al het levenslicht, maar dat is lang niet het enige wat Apple voor de Mac in petto heeft. Onderstaande producten zijn ook onderweg naar de Apple Store.

MacBook Air 2018

Het is hoog tijd dat de MacBook Air een flinke upgrade krijgt, en die lijkt er te komen. Apple zou de goedkoopste MacBook eindelijk uitrusten met het scherpe Retina-display, en ook de prestaties zouden een welkom duwtje in de rug krijgen. Verwacht niet dezelfde chips als de MacBook Pro, maar wel prestaties waarmee bijvoorbeeld studenten een uitstekend apparaat mee in huis halen voor hun studie.

MacBook 2018

Ook de 12-inch MacBook krijgt een opknapbeurt in 2018, al zal het design waarschijnlijk grotendeels hetzelfde blijven. Wel krijgt ook deze MacBook een upgrade in de vorm van de nieuwe Amber Lake chips. Als Apple deze MacBook vernieuwt, reken er dan maar op dat de laptop ook uitgerust is met het nieuwe derde generatie Butterfly-toetsenbord. Deze behoudt de platte toetsen maar zorgt ervoor dat ze minder geluid maken en ze beter bestand zijn tegen vuil en kruimels.

iMac 2018

Net als de MacBook 2018 en MacBook Air 2018 zou de iMac 2018 geen grote designverandering betekenen voor Apples desktop. Het is echter alweer een tijdje geleden dat Apple de specs van de iMac een boost gaf, en dat is precies wat deze 2018-versie lijkt te doen. De vorig jaar onthulde iMac Pro zal waarschijnlijk nog geen upgrade krijgen, omdat deze nog te kort verkrijgbaar is.

AirPower

AirPods en accessoires: nieuwe AirPods, AirPower en meer

Reken er maar op dat Apple in september weer een hele stapel aan nieuwe hoesjes, Apple Watch-bandjes, MacBook-sleeves en meer onthult. Het bedrijf heeft echter ook nog een aantal andere noemenswaardige producten voor ons in petto.

Airpower

Het heeft even geduurd, maar dit najaar zal de draadloze oplaatmat ‘AirPower’ eindelijk te koop zijn. Deze oplader is groot genoeg om een iPhone, Apple Watch en AirPods-doosje tegelijk op te kunnen opladen.

Door problemen met de chip moest Apple deze oplader noodgedwongen een jaar lang uitstellen, maar het is nu zo goed als zeker dat AirPower dit najaar in de schappen ligt.

AirPods

De razend populaire draadloze oordopjes van Apple krijgen in 2019 een grote upgrade, maar worden ook dit najaar vernieuwd. Een aangepaste versie van de AirPods zorgen ervoor dat ze voortaan luisteren naar hé Siri, en ze beter bestand zijn tegen water en zweet. Daarnaast is het oplaaddoosje ook geschikt om draadloos te worden opgeladen, zodat je de AirPods bijvoorbeeld op de AirPower-mat kunt leggen. Deze oplaaddoosjes zijn waarschijnlijk ook afzonderlijk verkrijgbaar voor huidige AirPods-eigenaren.

iOS 12

iOS 12, macOS Mojave, watchOS 5, tvOS 5

Naast al deze producten mogen we de software van Apple in 2018 natuurlijk niet vergeten. Alle producten van het bedrijf uit Cupertino krijgen er namelijk weer een heel aantal mooie nieuwe functies bij dit najaar als iOS 12, macOS Mojave, tvOS 12 en watchOS 5 verschijnen. Je leest alles over de nieuwe functies en verbeteringen in onze uitgebreide overzichten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen