Overzicht: alle producten die Apple in 2017 nog uitbrengt

Lars Paijmans
9 augustus 2017, 19:23
4 min leestijd
Overzicht: alle producten die Apple in 2017 nog uitbrengt

Met nog een maand te gaan, breekt het hoogseizoen voor een zeker bedrijf uit Cupertino bijna aan. Dit zijn alle nieuwe producten die we van Apple in 2017 nog kunnen verwachten.

Deze producten lanceert Apple in 2017

De eerste helft van 2017 heeft Apple bepaald niet stilgezeten, maar alles wijst erop dat de tweede helft nog veel spectaculairder wordt. Dit is immers de tijd van het jaar dat er nieuwe iPhones verschijnen, al heeft het bedrijf nog meer voor ons in petto. Het onderstaande overzicht wordt regelmatig bijgewerkt.

Apple in 2017

Onlangs zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus qua benaming zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

iPhone 7S en iPhone 7S Plus

Geheel naar verwachting zal Apple in september tijdens een keynote. De upgrades van de iPhone 7 en 7 Plus hebben grotendeels hetzelfde uiterlijk, maar krijgen wel een glazen achterkant. Dat is niet alleen omdat het er leuk uitziet, maar omdat de telefoons hierdoor draadloos opgeladen kunnen worden. Daarnaast rust Apple de 7S en 7S Plus uit met nieuwe A11-chips, die voor betere prestaties zorgen en mogelijk ook een langere accuduur met zich meebrengen. Reken op een soortgelijke prijs als de iPhone 7 en 7 Plus.

Lees alles over de iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Apple in 2017

iPhone 8

Leuk en aardig die iPhone 7S, maar alle ogen zullen volgende maand gericht zijn op de iPhone 8. Dit wordt het toestel waarmee Apple laat zien waartoe ze in staat zijn op het gebied van techniek. Een gloednieuw design, een oled-display dat de volledige voorkant vult en gezichtsherkenning als de opvolger van Touch ID. Een sterk verbeterde frontcamera neemt bovendien video’s op in 4K-kwaliteit en 60 frames per seconde. Dit wordt de ultieme iPhone voor fanatieke gebruikers, waar mogelijk ook een flink prijskaartje aan hangt.

Lees alles over de iPhone X

Apple in 2017

Apple Watch Series 3

Voor het derde jaar op rij zou Apple een Apple Watch uitbrengen die qua uiterlijk niet te onderscheiden is van andere Apples Watches. Toch zet de Series 3 een belangrijke stap voorwaarts door mobiel internet te ondersteunen. Hierdoor is de Watch niet meer afhankelijk van een gekoppelde iPhone, en kan het slimme horloge volledig zelfstandig berichten ontvangen en apps gebruiken.

Een uitkomst voor fanatieke sporters dus, die hierdoor hun iPhone zonder problemen thuis kunnen laten. De vraag is alleen of men bereid is om een speciaal internet-abonnement voor een horloge af te sluiten.

Lees alles over de Apple Watch Series 3

Apple in 2017 HomePod

HomePod

Dit najaar stort Apple zich in een gloednieuwe productcategorie: die van de slimme speakers. Met de HomePod geef je Siri een vaste plek in je huiskamer en heb je er een draadloze speaker bij waarmee je in hoge kwaliteit muziek en geluid kunt streamen. Hoewel de HomePod dit najaar verschijnt, komt de speaker nog niet in Nederlandse Apple Stores te staan.

Voorlopig focust Apple zich vooral op de Verenigde Staten, en zal de speaker daar verder uitgebouwd worden terwijl ontwikkelaars ondersteuning inbouwen in hun apps. Daarna zal de speaker hopelijk ook zijn weg vinden naar Europa. Siri spreekt immers de talen al.

Lees alles over de HomePod

Apple in 2017

iMac Pro

Eerder dit jaar kreeg de iMac al een welkome opknapbeurt, maar met de iMac Pro trekt het bedrijf alles uit de kast. De iMac Pro is Apples antwoord op mensen die stelden dat Apple de Pro-gebruikers vergeten was. Met de opties om te upgraden naar een 18 cores-processor, 128GB aan werkgeheugen en meer, wordt dit met afstand de krachtigste Mac die Apple ooit heeft uitgebracht.

Daar hangt ook een flink prijskaartje aan, want alleen het instapmodel kost al 4999 dollar. Kies je overal de maximale specs, dan kan dit oplopen tot wel 17.000 euro. Begin 2018 verschijnt er bovendien een gloednieuwe, modulaire Mac Pro.

Apple in 2017

4K Apple TV

Door gelekte info kan het haast niet anders dan dat Apple in september een nieuwe Apple TV onthult. Deze heeft als belangrijkste verbetering ondersteuning voor 4K en hdr, nu streamingdiensten deze kwaliteit steeds vaker ondersteunen en ook meer mensen een 4K-tv thuis hebben staan. Door de bestaande Apple TV te upgraden is het zwarte kastje weer klaar voor de toekomst. We gaan er echter niet vanuit dat het design of de Siri Remote aangepast worden.

Lees alles over de Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's