‘Microsoft wil Apples iMessage naar Windows brengen’

Rick van der Veer
11 mei 2018, 9:35
2 min leestijd
‘Microsoft wil Apples iMessage naar Windows brengen’

Een topman van Microsoft heeft aangegeven Apples iMessage naar Windows te willen brengen. Hiervoor is wel de hulp van Apple nodig.

Lees verder na de advertentie.

iMessage op Windows

In een interview met The Verge geeft het bedrijf aan plannen te hebben om iMessage-ondersteuning in Windows 10 te integreren. Volgens Shilpa Ranganathan, hoofd van Microsofts mobiele apps-divisie, is het de bedoeling om iMessage in Windows te integreren op een manier die recht doet aan beide ecosystemen. Dat houdt in dat het geheel eruit ziet alsof het op Windows past, maar toch zo veel mogelijk iMessage-functies ondersteunt.

iMessage Windows

Microsoft hield dit jaar gelijktijdig met Google I/O zijn eigen ontwikkelaarsconferentie Build. Tijdens dat evenement onthulde het bedrijf de ‘Your Phone’-app, waarmee je je Windows 10-pc kunt koppelen aan je Android of iPhone. Met die app kun je je notificaties, berichten en foto’s vanaf je pc beheren, zonder daarvoor je smartphone aan te hoeven raken.

Ook interessant: Google I/O 2018: de 6 belangrijkste aankondigingen voor iPhone-gebruikers

De informatie die Windows 10 uit je smartphone haalt, wordt straks op een slimme manier ingezet. Zo kan Windows je routebeschrijvingen geven op basis van een sms, je helpen herinneren aan agenda-items of informatie over contactpersonen tonen als de context daarom vraagt. Ook kan Cortana, Microsofts spraakassistent, straks de inhoud van je telefoon doorzoeken.

Meewerking van Apple

Of Apple meewerkt aan het ondersteunen van iMessage op een niet-Apple-platform, is maar de vraag. Tot dusver zijn er geen andere apparaten buiten het Apple-ecosysteem waarmee je iMessage kunt gebruiken. Toch zou iMessage op Windows een goede zet kunnen zijn: het geeft iPhone-gebruikers met een Windows-pc een extra reden om hun iPhone te houden en op het platform te blijven.

Op moment van schrijven hebben Apple en Microsoft nog geen officiële plannen om iMessage naar Windows te brengen. ‘Your Phone’ bevindt zich nog in de testfase en wordt op zijn vroegst pas in het najaar uitgerold.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: The Verge
Categorie: Apple
Thema: iMessage

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen