De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apple gaat iCloud-beveiliging verder opschroeven’

Wouter Nijsen
16 maart 2016, 14:48
1 min leestijd
‘Apple gaat iCloud-beveiliging verder opschroeven’

Apple wil de veiligheid van iCloud opschroeven. Hierdoor zou het bedrijf uit Cupertino zelf geen toegang meer hebben tot opgeslagen data, zo meldt The Wall Street Journal.

Lees verder na de advertentie.

iCloud-beveiliging

iCloud wordt gebruikt om back-ups, berichten, foto’s en notities op te slaan en wordt standaard middels encryptie versleuteld. Apple zou de clouddienst nog veiliger willen maken, zodat opgeslagen data ook voor het bedrijf zelf niet toegankelijk is. Momenteel is het zo dat Apple voor elke gebruiker een sleutel bewaart, die gebruikt kan worden om accountgegevens terug te zetten of wachtwoorden te achterhalen.

icloud drive

Apple is echter bang dat zo’n sleutel in de verkeerde handen valt, of dat het bedrijf door overheden wordt gedwongen om persoonlijke data te achterhalen. Het is nog onduidelijk welke manieren het bedrijf wil toepassen om de beveiliging te versterken.

Apple en FBI

Enkele weken geleden verscheen een bericht van de Financial Times, waarin werd beschreven dat Apple de iCloud-encryptie verbetert voor gebruikers. Met deze maatregel zou niet alleen het leven van hackers zuur gemaakt worden, ook kan het een digitale blokkade vormen voor de FBI. Apple is sinds enkele weken verwikkeld in een strijd met de FBI.

De FBI eist dat het bedrijf helpt toegang te krijgen tot de iPhone 5C van Syed Farook, de terrorist die samen met zijn vrouw een aanslag pleegde in San Bernardino. Apple weigert echter mee te werken, omdat de FBI vraagt een nieuwe iOS-versie te ontwikkelen. Hiermee kunnen autoriteiten alsnog data van de iPhone halen, maar Apple vindt dit geen goed idee. Een achterdeurtje in de software is ook door kwaadwillenden te misbruiken, waardoor de privacy en veiligheid van miljoenen gebruikers in gevaar komt.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu