Apple huurt Yves Saint Laurent-ceo in voor ‘speciale projecten’
Wouter Nijsen

Volgens Bloomberg heeft Yves Saint Laurent-ceo Paul Deneve de overstap gemaakt naar Apple. Hier gaat hij aan ‘speciale projecten’ werken voor Tim Cook.

Deneve werkte al van 1990 tot 1997 voor de Europese tak van Apple, en is ook voor enkele andere bedrijven in de mode- en tech-industrie ceo en consultant geweest. Hij is dus geen vreemde in de tech-wereld, en heeft een opleiding afgerond aan de Stanford University. Apple meldde het volgende over zijn nieuwe medewerker:

“We’re thrilled to welcome Paul Deneve to Apple. He’ll be working on special projects as a vice president reporting directly to Tim Cook.”

Speciale projecten voor Apple

Yves Saint Laurent-ceoHet is nog niet bekend wat Deneve precies gaat doen voor Apple, maar het bedrijf heeft nog steeds geen nieuw hoofd voor zijn retail-afdeling. Dit is dus een van de mogelijkheden. Het kan ook zo zijn dat Apple vooral gebruik wil maken van Deneve’s kennis op het gebied van design, ontwerp en het verkopen van dure, ‘premium’ producten in een rol als consultant.

Bizarre gok: de voormalige Yves Saint Laurent-ceo gaat zich richten op een kledinglijn voor Apple. Die was er namelijk wel kortstondig in de jaren ’80. Maar of we daar vrolijk van zouden worden, moet je zelf maar even beoordelen.

Bron: Bloomberg

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.