Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

Apple huurt nog een medisch expert in voor ontwikkeling van de iWatch

Roel van Hout
31 januari 2014, 8:32
1 min leestijd
Apple huurt nog een medisch expert in voor ontwikkeling van de iWatch

Dat de iWatch meer wordt dan een horloge met enkel notificaties vanaf je smartphone is wel duidelijk: het bedrijf heeft in 2013 nóg een medisch expert ingehuurd, waarschijnlijk voor de ontwikkeling van de iWatch.

Lees verder na de advertentie.

Onlangs werd al bekend dat er twee health sensor experts bij Apple waren gaan werken, maar nu is duidelijk geworden dat al halverwege 2013 nog een medisch expert richting Apple trok: Michael O’Reilly van Masimo Corporation, een bedrijf dat medische apparatuur en software ontwikkelt.

Zo bracht Masimo ten tijde van O’Reilly’s bewind apparatuur uit om het zuurstofgehalte in bloed te kunnen bepalen, die gekoppeld kon worden aan een iPhone en middels een bijbehorende app kon worden bestuurd. Dat klinkt verdacht veel als wat Apple waarschijnlijk met de iWatch beoogt.

→ Lees meer over de iWatch en wat er tot nu toe allemaal over Apple’s vermeende slimme horloge gezegd wordt!

iWatch ontwikkeling in 2014 afgerond?

Er zijn in ieder geval meerdere tekenen die erop wijzen dat de iWatch een functie voor het meten van je gezondheid zal hebben. Ten eerste is Apple CEO Tim Cook groot fan van de Nike Fuelband – een armband met vergelijkbare meetfunctionaliteit. Daarnaast werd er al een fitness expert bij Nike weggeplukt om Apple te helpen met de ontwikkeling van een nog niet genoemd product – waarschijnlijk de iWatch.

En wanneer komt de iWatch dan precies uit? Dat weet niemand, want het apparaat is zoals gezegd nog steeds niet aangekondigd door Apple. Wel heeft Cook herhaaldelijk aangegeven dat er in 2014 genoeg spannends te gebeuren staat, dus een lancering in 2014 is wel waarschijnlijk.

Het laatste nieuws over de iWatch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen