Apple huurt health sensor experts in – mogelijk voor iWatch?

Roel van Hout
18 januari 2014, 9:12
1 min leestijd

De afgelopen maanden heeft Apple minstens twee health sensor experts ingehuurd. Zij weten alles van technologie die in de gaten houdt hoe gezond je leeft. Waar is Apple mee bezig?

Lees verder na de advertentie.

Apple nam twee health sensor experts aan: Nancy Dougherty bekleedt bij Apple sinds kort de functie van ‘hardware engineer’. Hiervoor werkte zij in een vergelijkbare rol bij Sano Intelligence, een bedrijf dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van sensoren voor het meten van je gezondheid.

Ook werd Ravi Narasimhan aangenomen. Hij werkte voorheen bij Vital Connect, een bedrijf vergelijkbaar met Sano Intelligence. Hij was daar verantwoordelijk voor technologie die het mogelijk maakt om je gezondheid te meten ‘met draagbare medische apparaten’.

Health sensor experts ingehuurd voor werk aan iWatch?

En wat moeten deze twee nieuwe werknemers precies bij Apple gaan doen? De kans is groot dat ze aan het werk gaan met de iWatch, Apple’s onaangekondigde slimme horloge. Er zijn meerdere tekenen die erop wijzen dat de iWatch een functie voor het meten van je gezondheid zal hebben.

Ten eerste is Apple CEO Tim Cook groot fan van de Nike Fuelband – een armband met vergelijkbare meetfunctionaliteit. Daarnaast werd er al een fitness expert bij Nike weggeplukt om Apple te helpen met de ontwikkeling van een nog niet genoemd product – waarschijnlijk de iWatch.

En wanneer komt die iWatch dan precies uit? Dat weet niemand, want het apparaat is zoals gezegd nog steeds niet aangekondigd door Apple. Wel heeft Cook herhaaldelijk aangegeven dat er in 2014 genoeg spannends te gebeuren staat, dus een lancering in 2014 ligt wel in de lijn der verwachting.

→ Lees meer over de iWatch en wat er tot nu toe allemaal over Apple’s vermeende slimme horloge gezegd wordt!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen