Analist: ‘Apple werkt aan een groot interactief scherm’

14 augustus 2015, 17:14
2 min leestijd
Analist: ‘Apple werkt aan een groot interactief scherm’

Wat is het volgende grote project van Apple? Een auto? Of toch iets anders? Een analist denkt het te weten: ‘Apple werkt aan een HUD’.

Lees verder na de advertentie.

Met analisten weet je het maar nooit. Sommige staan bekend als betrouwbaar als het om Apple gaat, neem bijvoorbeeld Ming Chi Kuo. Anderen lijken maar wat te roepen. Soms levert dat best grappige uitspraken op, zoals Trip Chowdhry van Global Equities Research. Hij voorspeelde ooit dat Apple zou ‘verdwijnen’ als de Apple Watch niet in mei van 2015 gelanceerd zou worden. Goed nieuws: Chowdhry heeft nu weer iets bedacht.

Apple HUD

De analist denkt dat Apple op dit moment wel eens aan een heads up display (HUD) kan werken. “Dat zou heel aannemelijk zijn”, schrijft Chowdhry. “Het gaat om een apparaat van tussen de 27- en 50 inch van gebogen glas dat lijkt op een autoruit of een gebogen scherm. Het hele oppervlak daarvan werkt als HUD met sensoren die direct in het glas zijn gebouwd. Wij denken dat dit een soort computer wordt, die helemaal met gebaren bestuurd kan worden.”

Wij nemen de uitspraken van de analist voorlopig met een korreltje zout, want eerder zei hij bijvoorbeeld al dat de Apple Watch bij lancering van 100.000 apps voorzien zou zijn. Daar kwam het aantal van 3000 niet eens bij in de buurt. Hij voorspelde vorig jaar nog dat Apple bezig zou zijn met een 3D-printer, waar verder nooit iemand meer over sprak.

apple hud

Korrel zout

Een HUD klinkt echter wel aannemelijker dan eerdere uitspraken, zeker omdat een ‘gebogen display met sensoren’ in de toekomst best eens in een Apple-apparaat kan opduiken. Dit soort displays worden al gebruikt, bijvoorbeeld in helmen, en het zou een stap kunnen zijn in de evolutie van onze beeldschermen. Toch klinkt het idee van Chowdhry als een patentaanvraag: in theorie is het mogelijk, maar de kans bestaat dat we er nooit meer iets van horen.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu