Apple houdt de jailbreakers nauwlettend in de gaten

Apple heeft bij het ontwikkelen van firmware 4.0 goed gekeken naar de modificaties die geschikbaar zijn via Cydia. Dit is in een bepaald opzicht erg logisch, want in Cydia verschijnen allerlei modificaties die de firmware van de iPhone beter maken dan dat hij in werkelijkheid is. Een ervaren jailbreaker kan precies aanwijzen wat Apple van de modificaties heeft overgenomen in firmware 4.0.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Achtergrond bij het springboard

Vanaf firmware 4.0 kan je een achtergrond instellen voor je springboard. Dit is al geruime tijd mogelijk als je de modificatie ‘Winterboard’ uit Cydia op je iPhone hebt staan. Het instellen van de achtergrond gaat nu via de normale instellingen onder het kopje ‘achtergronden’.

Scrollen in de dock

Bij firmware 4.0 zie je een dock verschijnen als je dubbel op de home-knop tikt. In deze dock staan allerlei icoontjes van applicaties die nog aan staan op de achtergrond. Dit is dus het menu van het multitasken.

Op één pagina kunnen slechts vier icoontjes staan. Als je dus veel applicaties aan hebt staan kan je scrollen in de dock. Dit doet jailbreakers denken aan de modificatie Infinidock. Deze modificatie heeft echter een andere functie, maar de techniek van het scrollen werkt exact hetzelfde. Apple heeft dus ook weer goed gekeken naar deze modificatie.

Meerdere Exchange-accounts

Via Cydia kan je een modificatie installeren die ‘Multi Exchange’ heet. Deze modificatie stelt je in staat om meerdere Exchange-accounts in te stellen op de iPhone. Op dit moment kan iedereen namelijk maar één account instellen. Apple heeft deze modificatie ook in firmware 4.0 verwerkt, en dus zal je de modificatie niet meer via Cydia hoeven te installeren als je gebruik wilt maken van meerdere Exchange-accounts.

Dit zijn slechts drie voorbeelden van de gelijkenissen tussen jailbreak-modificaties en nieuwe functies in firmware 4.0. Er zijn er nog veel meer te vinden, maar dit zijn de opvallendste gelijkenissen. Wat vinden jullie ervan dat Apple zo goed op de modificaties in Cydia let?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.