Apple versnelt iPhone-schermreparaties in Nederland

Lars Paijmans
25 augustus 2017, 15:03
2 min leestijd
Exclusief
Apple versnelt iPhone-schermreparaties in Nederland

Als je iPhone-scherm gebarsten is, hoef je voortaan minder lang te wachten op een reparatie. Apple heeft vanaf vandaag de Horizon-machine ook in Nederland beschikbaar gesteld. Microfix als Apple Premium Service Provider gaat deze snellere reparaties aanbieden.

Apple Horizon-machine nu ook bij Nederlandse service provider

In een gesprek met iPhoned bevestigt Ton Bussche van Microfix de komst van de geavanceerde Apple-machine. Vanaf vandaag staat hij in het reparatiecentrum van de Amsterdamse Premium Service Provider. Daarmee zijn ze de eerste en voorlopig enige in de Benelux.

Apple Horizon machine

Met de Horizon kunnen Apple-waardige schermreparaties uit worden gevoerd, waarbij het scherm tot op het kleinste detail opnieuw wordt ingesteld en uitgemeten. “Hierdoor weet je zeker dat je een Apple-waardige oplossing krijgt voor je probleem”, legt Bussche uit.

Tot nu toe stonden de Apple Horizon apparaten enkel in de Apple Stores van het bedrijf uit Cupertino zelf, maar het aantal reparatieverzoeken neemt daar in hoog tempo toe. “De Apple Stores hebben veel reparatieverzoeken”, aldus Bussche. “De wachttijd staat hiermee onder druk”. Om klanten met een barst in hun scherm snel te kunnen bedienen, is Microfix vanaf vandaag actief.

Sneller je scherm gemaakt

Het voordeel hiervan is dat de reparateur voortaan de iPhone niet meer hoeft op te sturen om het scherm te laten vervangen. Dat gebeurt nu ter plekke, waardoor je (afhankelijk van de drukte) vaak gewoon kunt wachten terwijl de Horizon zijn werk doet. Het hele proces duurt een kwartiertje en is geschikt voor alle iPhones vanaf de iPhone 6S. Omdat Microfix is aangesloten bij Apple als Premium Service Provider, kun je gewoon via de Apple-website een afspraak inplannen.

Lees verder: Zo repareert een door Apple Geautoriseerde Service Provider jouw kapotte iPhone

Eerder dit jaar ging iPhoned langs bij Microfix. Daar kregen we een kijkje in de keuken bij de door Apple goedgekeurde reparateur en refurbished aanbieder via Renewd. Door deze status krijgen ze speciale software van Apple, en daar komt vanaf vandaag dus ook deze reparatie-machine bij.

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's