‘Apple komt met nieuwe smart home-apparaten en HomePods’

Koen van Ekeren
8 augustus 2022, 13:45
1 min leestijd
‘Apple komt met nieuwe smart home-apparaten en HomePods’

Binnen een jaar brengt Apple een nieuwe, verbeterde versie van de HomePod uit. Dit meldt Apple-insider Mark Gurman. Ook zou Apple werken aan een twee smart home-apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Verbeterde HomePod

In zijn laatste Power On-nieuwsbrief heeft Gurman nieuws over de HomePod mini. Apple overweegt de slimme speaker te updaten, die in oktober 2020 werd aangekondigd en pas sinds maart dit jaar officieel in Nederland verkrijgbaar is. Details over de verbeteringen van de speaker meldt hij niet, maar het is volgens Gurman onwaarschijnlijk dat het iets ‘super indrukwekkends’ zal zijn.

HomePod mini

Daarnaast probeert Apple de originele HomePod een nieuw leven in te blazen, waarvan de verkoop in maart 2021 werd stopgezet. De originele HomePod is een stuk groter en de verbeterde versie krijgt een touchscreen aan de bovenkant, met nieuwe aanraakinteracties. Ook heeft hij een bijgewerkte S8-processor. Gurman verwacht dat de HomePod begin 2023 verschijnt. Het is nog afwachten of de speaker dan ook in Nederland te koop is.

Lees ook: ‘Apple komt eind 2022 of begin 2023 met nieuwe versie van HomePod’

Smart home-producten

Gurman meldt verder dat Apple werk maakt van nieuwe smart home-producten. Een daarvan is een apparaat dat een luidspreker, Apple TV én FaceTime-camera combineert.

Het tweede smart home-product is een soort hybride van de iPad en HomePod. Hierbij is de tablet aan de speaker verbonden met een robotarm. Gurman verwacht dat ten minste één van deze twee smart home-producten eind 2023 of begin 2024 wordt gelanceerd.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu