De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple maakt goedkope HomePod Beats-speaker, gaat 199 dollar kosten’

Michel van 't Klaphek
20 mei 2018, 10:42
2 min leestijd
‘Apple maakt goedkope HomePod Beats-speaker, gaat 199 dollar kosten’

Apple is bezig met het maken van een HomePod die in de Beats-collectie uitgebracht gaat worden. De slimme speaker kost 199 dollar en heeft geen Siri, maar wel andere slimme functies dankzij AirPlay 2-ondersteuning.

Lees verder na de advertentie.

HomePod Beats-speaker in de maak

Althans, dat zegt de website Loveios op basis van bronnen in de productieketen. Deze melden dat Apple momenteel in gesprek is met chipleverancier MediaTek. Alhoewel het zeker niet de eerste keer is dat we horen over een goedkopere HomePod, is het wel de eerste keer dat Beats in het verhaal voorkomt.

apple-HomePod Beats-speaker

Het gerucht kan daarmee best wel eens op waarheid gebaseerd zijn. Tijdens de bekendmaking van AirPlay 2, werd namelijk verteld dat de streamtechniek ook met Beats-producten werkt. Volgens de bron wil Apple met de nieuwe, goedkope speaker van twee walletjes eten. Mensen die de HomePod te duur vinden kunnen de goedkopere Beats-speaker aanschaffen, terwijl het hoogwaardige imago van Apple overeind blijft. De HomePod zoals we die nu kennen wordt dan ook niet goedkoper.

Lees ook: AirPlay 2: op deze 5 manieren verbetert Apple zijn draadloze techniek

Apple zoekt concurrentie met Amazon en Google op

De Beats-speaker gaat 199 dollar kosten en vanwege dit verlaagde prijskaartje worden enkele functies geschrapt, waaronder Siri. Apple wil de concurrentie met Amazon en Google opzoeken, die beiden speakers in dezelfde prijsklasse hebben. Volgens een onlangs verschenen rapport zijn er in het eerste kwartaal van 2018 600,000 HomePod-exemplaren verkocht: dit zijn tegenvallende cijfers vergeleken bij de concurrentie.

De nieuwe speaker moet eind van het jaar verschijnen. Neem het rapport echter met een korreltje zout, aangezien de betrouwbaarheid momenteel niet vastgesteld kan worden. Uit onze HomePod-poll bleek wel dat zo’n 40 procent van de mensen zit te wachten op een goedkoper, kleiner model. Dit najaar komt echter de iPhone 2018 uit, waardoor het niet aannemelijk is dat Apple ook nog een speaker op de markt brengt.

Lees het laatste nieuws over de HomePod

Bron: Loveios
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod 2023
Apple HomePod 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu