Apple lanceert HomePod 2023: zo ziet de slimme speaker eruit

Yannick Chalkiopoulos
18 januari 2023, 15:33
2 min leestijd
Breaking
Apple lanceert HomePod 2023: zo ziet de slimme speaker eruit

Apple heeft vandaag de tweede generatie HomePod aangekondigd. Hoe ziet de HomePod 2023 eruit? Check de nieuwe speaker hier!

Lees verder na de advertentie.

HomePod 2023 gelanceerd door Apple

Apple heeft vandaag de tweede generatie van de HomePod gelanceerd. De slimme speaker werd voor het eerst uitgebracht in 2018, maar werd in 2021 weer uit de verkoop gehaald. Nu komt Apple dus eindelijk met een opvolger, de HomePod 2023. En het goede nieuws: de slimme speaker komt dit jaar voor het eerst naar Nederland.

HomePod 2023

Zo ziet de nieuwe HomePod eruit

De nieuwe HomePod is verkrijgbaar in twee kleuren: wit en middernacht. De HomePod verschilt weinig van de eerste generatie, maar heeft aan de bovenzijde een touchscreen gekregen waar je het volume van de speaker mee kan regelen. De HomePod is zowel met je iPhone als met spraakbediening makkelijk te bedienen.

De HomePod 2023 is voorzien van de S7-chip. Hiermee moet bijvoorbeeld Siri een stuk beter gaan werken. De speaker is daarnaast voorzien van een grote 4-inch woofer en losse tweeters rondom. Dit is onveranderd ten opzichte van de eerste generatie HomePod.

De HomePod maakt gebruik van technologie waarmee de ruimte wordt ingeschat, zodat de speaker weet of het geluid tegen de muren kaatst of niet. De speaker past het geluid automatisch aan op de positie, zodat je kan genieten van het beste geluid. Wil je een bioscoopervaring? Twee HomePods creëren samen indrukwekkend stereogeluid, zeker met de nieuwe ondersteuning voor ruimtelijke audio.

Bedien je slimme huis met Siri en de HomePod

De HomePod 2023 is gemakkelijk te bedienen met Siri. De HomePod herkent tot zes verschillende stemmen, dus elk gezinslid kan naar persoonlijke afspeellijsten luisteren, om herinneringen vragen en Agenda-activiteiten inplannen. Ben je je telefoon thuis kwijt? Geen zorgen, met ‘Zoek mijn’ op de HomePod kan je Apple devices die je kwijt bent gemakkelijk terugvinden door een geluid af te spelen.

De HomePod werkt daarnaast samen met de nieuwe Woning-app, waardoor het mogelijk is om je slimme huis te bedienen met de nieuwe HomePod. Je kan je gordijnen opendoen, je lampen aan en uit doen of zelfs je intercom bedienen met de slimme speaker. Met de nieuwe ingebouwde temperatuur- en vochtigheidssensor geeft de HomePod je bovendien meer informatie over je woning.

HomePod 2023

Zoveel gaat de HomePod 2023 kosten

De nieuwe HomePod is aan de prijzige kant: voor 349 euro heb je de slimme speaker in huis. Kan jij niet wachten op de slimme speaker? Je kan de HomePod 2023 nu alvast pre-orderen, vanaf 3 februari is de HomePod verkrijgbaar. Nog even geduld dus! Pre-orderen kan hier:

Wil je niets missen over de nieuwe HomePod en onze uitgebreide review lezen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de iPhoned-app!

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod 2023
Apple HomePod 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu