‘Apple werkt aan HomeKit hardware’

Rutger Otto
26 juni 2014, 20:24
1 min leestijd
‘Apple werkt aan HomeKit hardware’

Tijdens de WWDC een paar weken geleden kondigde Apple HomeKit aan, een lijn van producten die samenwerken met iOS-apparaten om je huis ‘smart’ te maken. Diverse bronnen melden nu dat Apple zelf ook hardware ontwikkelt voor het platform.

Lees verder na de advertentie.

homekit hardware klein

Dat schrijft althans 9to5Mac. Volgens bronnen heeft het bedrijf uit Cupertino een team van mensen samengesteld die aan verschillende producten gaan werken voor HomeKit. De HomeKit hardware moet een diepe integratie gaan vormen met het huis en de apparaten van Apple.

Hardware voor smart homes

De ontwikkeling van de smart home apparaten kan elk moment worden stopgezet, maar Apple zou al voorbij de fase zijn dat het onderzoek doet. Waar het bedrijf precies aan werkt, is echter niet bekend. De bronnen hebben alleen gemeld dat de apparaten een ‘mainstream gebruik’ zouden krijgen.

Ook zeggen de bronnen dat Apple waarschijnlijk iets anders doet dan Googles Nest, omdat het bedrijf ‘producten kan maken met een groter bereik dan thermostaten en rookmelders’. Het is goed mogelijk dat Apple een vooruitstrevend speakersysteem maakt of bedieningspanelen voor in huizen.

Apparaten bedienen met je iOS-apparaat

Met Apples HomeKit moeten gebruikers via hun iPhone en iPad gemakkelijk huishoudelijke apparaten kunnen bedienen. Zo wordt het mogelijk om lichten qua kleur of felheid te veranderen, de deur van afstand op slot te doen of garagedeuren te openen met apps.

Het is goed mogelijk dat Apple eerst software presenteert om daarna pas met hardware te komen. Dat heeft het bedrijf in het verleden bijvoorbeeld gedaan met iTunes, dat er eerder was dan de iPod. Nu is ook de Health app al aangekondigd, voordat de iWatch is gepresenteerd. Hetzelfde kan aan de hand zijn met HomeKit.

Lees meer over HomeKit

Categorie: Geruchten
Spotlights: Apple, HomeKit, WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's