‘Apple bespreekt nieuwe plannen voor films en series in Hollywood’

Rutger Otto
4 maart 2017, 9:38
2 min leestijd
‘Apple bespreekt nieuwe plannen voor films en series in Hollywood’

Topmensen van Apple hebben de afgelopen tijd met grote namen in Hollywood gesproken. Apple zou grote plannen hebben, er gaan zelfs geruchten over overnames van Disney of Netflix.

Lees verder na de advertentie.

Apple Hollywood

De laatste tijd schoven Apples Eddy Cue en andere topmensen van Apple aan bij Hollywoods ‘succesvolste tv- en filmproducers’, zo schrijft de New York Post. Op de website valt te lezen dat Apple mogelijk op zoek is naar een ‘transformerende overname’. Wat dat precies inhoudt is onduidelijk, maar de beoogde deal zou verder gaan dan het simpelweg aankopen van televisieprogramma’s.

Een anonieme bron van de NY Post stelt dat Apple ‘iets groots’ voorbereidt. “Ze hebben met Sony en Paramount Pictures gesproken.” De precieze plannen zijn onduidelijk, maar Apple wil een vinger in de pap in Hollywood. Sony produceert niet alleen films en series, maar richt zich ook op diensten, zoals PlayStation Vue. Daarmee biedt Sony gebruikers een aantal tv-zenders voor een vast bedrag per maand. Anderzijds is Paramount eveneens een grote speler als onderdeel van Viacom, één van de wereldspelers als het over media gaat. Een samenwerking zou vruchtbaar kunnen zijn, de vraag is op welke manier.

Netflix en Disney

Overigens gaan de geruchten verder dan alleen gesprekken met Sony en Paramount. Zo zijn er al langer verhalen dat Apple de mogelijkheden bekijkt om bijvoorbeeld Netflix over de nemen. Ook Disney wordt genoemd als potentiële partner van Apple. Via Steve Jobs’ weduwe Laurene Powell Jobs, die daar aandeelhouder is, zou er voor Apple al een ingang zijn.

Series proberen op Apple Music

Apple bekijkt al een tijdje hoe het meer kan betekenen in de film- en tv-wereld. Lange tijd gingen geruchten dat het bedrijf zelf een tv-service wilde aanbieden waarbij (Amerikaanse) gebruikers zelf hun zenders en programma’s konden kiezen. Inmiddels biedt Apple voorzichtig de eerste eigen series aan via Apple Music. Het gaat hier onder meer om de overname van het populaire ‘Carpool Karaoke’. Dit was een onderdeel van The Late Late Show with James Corden, maar wordt nu een serie van zestien afleveringen van een halfuur.

Verder komt deze lente Apples serie ‘Planet of the Apps‘ uit op Apple Music. In dit programma pitchen ontwikkelaars hun idee voor een app aan investeerders. In de serie worden ze begeleid door mentoren als Gary Vaynerchuck, Gwyneth Paltrow, Jessica Alba en Will.i.am. Tim Cook noemt deze inspanningen niet meer dan een teen in het water. “We maken wat originele content voor Apple Music. Daarvan leren we en vervolgens kijken we van daaruit verder.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: NY Post
Categorie: Geruchten
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen