Apple heeft gelijk inzake Flash op de iPhone

Redactie
25 mei 2010, 20:31
1 min leestijd
Apple heeft gelijk inzake Flash op de iPhone

Ondanks alle speculaties en smeekbeden van trouwe iPhone gebruikers dacht Apple er geen second aan om zijn iPhone te voorzien van de Adobe Flash software. Discussies hebben gewoed tussen de oprichters van Adobe en Apple’s CEO Steve Jobs. Maar heeft Apple nu wel gelijk?

Het argument dat Apple steeds gebruikte om Flash van zijn toestel te krijgen was dat deze ervoor zorgde dat het toestel trager begon te werken en dat de batterijcapaciteit zou slinken. Volgens PocketNow.com lijkt hiervoor bevestiging te zijn. Zo hebben zij Flash 10.1 voor de Android getest en volgend resultaat kwam uit de test: “Adobe’s launch of Flash 10.1 for Android is almost single-handedly responsible for slowing down the experience of the browser and the Android phone.”

Bewijs kan je vinden in onderstaand filmpje:

De video toont dat wanneer Flash geïnstalleerd is op een Nexus One dat het toestel de inhoud trager laadt dan zowel op een iPhone als op een HTC HD2. De recent vrijgegeven Android 2.2 (Froyo) van Google is op zich een prachtige update, echter combineert men deze met Flash van Adobe en het toestel begint trager te werken om dan uiteindelijk in een zogenaamde memory error te eindigen. Zolang dat Adobe niet met iets beters afkomt, lijkt het mij het beste Flash achterwege te laten.

Bron: pocketnow.com

Spotlight: Flash

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's