Apple heeft de internationale app-prijzen aangepast

Redactie
14 juli 2011, 16:37
1 min leestijd
Apple heeft de internationale app-prijzen aangepast

Gisteren voerde Apple langdurig onderhoud uit aan de App Stores. Dit zorgde voor slechte bereikbaarheid van de online winkels. In sommige landen waren de App Stores zelfs uren niet toegankelijk. Toch is dit achteraf gezien voor velen niet erg geweest, want in veel App Stores zijn de vaste prijzen van applicaties verlaagd. In Nederland zijn de prijzen ongewijzigd gebleven.

Lees verder na de advertentie.

Goedkopere applicaties

De dollar is de afgelopen jaren flink in waarde gezakt. Hierdoor zijn de prijzen van applicaties in Amerika nu een stuk lager dan in andere landen. Met het onderhoud van gisteren heeft Apple de prijzen in sommige landen verlaagd, zodat deze te vergelijken zijn met de prijs die men in Amerika betaalt voor apps.

In Europa zijn de prijzen ongewijzigd gebleven. Toch is er hier ook een groot prijsverschil ontstaan in de afgelopen 3 jaar. In Nederland kost de goedkoopste applicatie bijvoorbeeld €0,79, en in Amerika $0,99. Als je $0,99 omrekent naar ons valuta, kom je uit op €0,69. Op deze kleine bedragen is het verschil voor ons dus al 10 cent, maar Apple vindt dit verschil waarschijnlijk te klein om het aan te passen.

Categorie: Apple
Thema: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen