Apples gezondheidsproject krijgt vorm met samenwerking Health Gorilla

Lars Paijmans
20 juni 2017, 9:23
1 min leestijd
Apples gezondheidsproject krijgt vorm met samenwerking Health Gorilla

Apples plannen om je iPhone in een medisch dossier te veranderen, beginnen vorm te krijgen. Het bedrijf heeft de handen ineen geslagen met Health Gorilla. Hierdoor weten we beter wat we kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Apples gezondheidsproject krijgt vorm

Een tijdje terug werd duidelijk hoe Apple de toekomst van de Gezondheid-app en HealthKit voor zich ziet. Vandaag geeft CNBC ons meer concrete informatie over deze plannen. Het ‘Health Team’ van Apple zou namelijk nauw samenwerken met Health Gorilla, een relatief kleine startup in de gezondheidsindustrie.

De twee teams zouden werken aan een methode om diagnostische gezondheidsinfo naar de iPhone te brengen. Voor diabetici zou dat bijvoorbeeld hun bloedsuikerspiegel kunnen zijn. Ook verschillende ziekenhuizen en laboratoria zijn inmiddels aangesloten bij het project.

Health Gorilla

Wat doet Health Gorilla precies?

Dit schetst een beeld van een nieuw project bij Apple dat aardig op stoom begint te komen. Door een kijkje te nemen naar Health Gorilla, weten we dan ook een stuk beter welke richting Apple met het gezondheidsproject heen wilt.

Op de website van de startup is te lezen dat hun software doktoren het ‘complete plaatje’ geeft van iemands gezondheidsverleden. Dit doen ze met een universeel medisch rapport, waarbij gegevens gebruikt worden van verschillende partijen.

Hiermee gaat Apple dus een stuk verder dan nu het geval is. Naast het registreren van sportprestaties, wil het bedrijf uit Cupertino de patiënt zelf controle geven over zijn of haar dossiers. Dit geldt voor medische info, uitslagen van onderzoeken, een lijst met allergieën enzovoorts.

Lees ook: ‘Apple wil iPhone-patiëntendossier maken voor delen van gegevens’

Bron: CNBC
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's