Hoe Apple de vruchten plukt van meer grip op hard- en software

Lars Paijmans
16 november 2017, 11:24
1 min leestijd
Hoe Apple de vruchten plukt van meer grip op hard- en software

Nu Apple steeds meer controle krijgt over zowel de soft- als hardware van zijn producten, begint het een steeds groter voordeel op de concurrentie te worden.

Lees verder na de advertentie.

Apple hardware productie in 2017

In een interview met CTech geeft Johny Srouji een interessant kijkje achter de schermen. Srouji is de Senior Vice President van Hardware Technologies bij Apple. Hij speelt een belangrijke rol bij alles wat met hardware te maken heeft, van accu’s tot de nieuwe A11-chip van de iPhone 8 en iPhone X.

Uit het interview blijkt vooral hoe Apple langzaam maar zeker de volledige productie van zijn producten in handen krijgt. Vooral in de afgelopen twaalf maanden zijn er op dit gebied grote stappen gemaakt. Apple nam leveranciers over en besloot zelf grafische chips te maken. Srouji laat goed merken waarom dit van pas komt: “We hebben nu een roadmap van drie jaar voor iPhone- en iPad processors.”

Apple hardware productie

Dat betekent dat Apple nu al bezig is met de chip die pas in 2020 in een iPhone verwerkt wordt. Dit is voor een markt die zichzelf zo snel ontwikkeld enorm lang, en Srouji zegt ook dat Apple wat dat betreft een unieke positie heeft. “We bezitten de software, het besturingssysteem en alle andere dingen. We hoeven alleen rekening te houden met iOS.”

Apple en Israël

Nu Apple die controle steeds verder naar zich toetrekt, zullen deze voordelen alleen nog maar groter worden. Srouji komt zelf uit Israël en vertelt in het interview uitgebreid hoe dat land een grote speelt voor Apple. Inmiddels werken er ruim 900 engineers in een speciaal Apple-kantoor in Israël, die een sleutelrol speelden bij het maken van de A11-chip en de chip van de Apple Watch.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: CTech
Bron afbeelding: ifixit
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen