Apple hack zorgt voor fishing-mails
Roel van Hout

De mails waarin gebruikers gevraagd wordt om hun wachtwoord te resetten of hun account te beveiligen, worden veroorzaakt door een Apple hack. Ga er dus niet op in!

apple hack

We schreven eerder al over meldingen van Apple-gebruikers, die mails hadden ontvangen waarin zij werden verzocht hun Apple-wachtwoord te resetten. Apple zal echter nooit zomaar om gebruikersinformatie vragen, dus als je vanuit het niets een mail ontvangt, ga er dan vooral niet op in en verwijder hem meteen!

Apple hack legt ontwikkelaarssite lam

Naar verluidt heeft de hack verband met de ontwikkelaarssite van Apple, die nog steeds offline is. Dat had onder meer tot gevolg dat de iOS 7 beta-testers deze week niet de geplande 4e versie van het aankomende mobiele besturingssysteem ontvingen.

Hacks zijn nooit fijn, maar in dit geval komt de timing Apple nog eens extra slecht uit: het bedrijf is bezig om de nieuwe versie van OSX, Mavericks, en iOS 7 gereed te krijgen voor lancering later dit jaar. Of de hack de planning in de war schopt, is niet bekend.

Dus nogmaals: als je een mail krijgt van Apple, waarin gevraagd wordt om je gebruikersnaam, wachtwoord of andere persoonlijk gegevens, verwijder hem meteen: Apple zal hier nooit om vragen!

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.