Apple haalt Sony aan boord van iRadio project
Roel van Hout

Apple heeft Sony aan boord van het iRadio-project gehaald. Daarmee is Apple erin geslaagd de grote drie muzieklabels warm te maken voor haar nieuwe dienst iRadio. 

iRadio

Apple heeft het nieuws nog niet aan de grote klok gehangen, maar AllThingsDigital sprak met iemand die betrokken is bij de onderhandelingen over iRadio. Eerder deze week leken Sony en Apple er echter niet uit te komen: de bedrijven werden het niet eens over de vergoeding die Sony krijgt voor gebruikers die nummers overslaan in iRadio. Maar nu is er dan toch groen licht.

De deal met Sony komt vlak voor aanvang van de WWDC 2013, die komende maandag van start gaat. Afgelopen maandag rondde Apple de onderhandelingen met de Warner Music Group al af. Het is de verwachting dat Apple de service dan ook zal presenteren. De lancering wordt later verwacht.

iRadio zoekt nummers die bij je smaak passen

iRadio wordt volgens alle geruchten een gratis streaming-muziekdienst, die het midden houdt tussen Pandora en Spotify. Gebruikers geven eerst aan wat hun voorkeuren zijn; iRadio zoekt daar vervolgens passende nummers bij. Als het nummer niet bevalt, kun je doorspoelen. Apple hoopt natuurlijk geld te verdienen als gebruikers nummers die hen bevallen aanschaffen in iTunes.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.