Apple haalt Fitbit-accessoires uit de winkels

Rutger Otto
8 november 2014, 10:37
2 min leestijd

De geruchten gingen al langer, maar nu heeft Apple de producten van Fitbit dus echt uit de schappen gehaald. Enkele weken terug zei de maker van stappentellers en fitnessbanden nog niet mee te doen met HealthKit.

Lees verder na de advertentie.

Apple en Fitbit

Wat er precies tussen Apple en Fitbit is gebeurd, is onduidelijk, maar één ding is zeker: Fitbit is niet langer via Apple te koop. Als je naar de online winkel van Apple gaat, staan de banden niet meer bij ‘Fitness en sport’-accessoires. Als je zoekt op Fitbit verschijnen er nul resultaten.

Fitbit heeft pas geleden nog drie nieuwe fitnesstrackers uitgebracht, waarmee je bijvoorbeeld stappen kan tellen en activiteit kan bijhouden. Deze nieuwe producten zijn niet dus bij Apple te vinden.

fitbit

Waarom is Fitbit weg?

De eerste geruchten dat de Fitbit-spullen niet langer via Apple te koop zouden zijn, verschenen vorige maand. Komt het door Fitbit zelf omdat het bedrijf zei geen plannen te hebben voor Apples HealthKit-integratie? Hiermee zou data van de fitnessband gekoppeld kunnen worden aan de nieuwe Gezondheid-app in iOS 8.

Volgens Fitbit is er waarschijnlijk niet genoeg draagvlak onder gebruikers om een integratie met HealthKit aan te gaan, maar een meer voor de hand liggende reden is dat het exporteren van data een premium-functie van Fitbit is. Mensen moeten dus betalen (49 dollar per jaar) om hun gezondheidsdata te kunnen exporteren. De kracht van Gezondheid en HealthKit is juist dat dat gratis kan bij Apple.

apple watch opvolger

Apple Watch

Aan de andere kant kan het ook zijn dat Apple de samenwerking zelf heeft stopgezet. Weer een concurrent minder als het bedrijf volgend jaar de Apple Watch uitbrengt. Daarbij biedt Apples eigen wearables veel van de functies die Fitbit ook kan, zoals stappentellen en hartslag meten.

Apple verkoopt momenteel wel andere banden om je gezondheid en fitness mee te registreren, waaronder de Nike Fuelband, de Jawbone UP en de Withings Pulse.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen