Apple stelt nieuw team samen voor ontwikkelen eigen grafische chip

Lars Paijmans
10 april 2017, 17:04
2 min leestijd
Apple stelt nieuw team samen voor ontwikkelen eigen grafische chip

Apple is op zoek naar personeel om de eerste zelfgemaakte grafische chip voor toekomstige iPhones en iPads te ontwerpen. Het bedrijf is volop aan het werven voor een nieuw team.

Lees verder na de advertentie.

Apple wil gpu zélf maken

Vorige week werd bekend dat Apple de samenwerking met het Engelse Imagination Technologies stopzet. Dit was jarenlang de producent van de gpu voor de iPhone, maar Apple heeft besloten het proces voortaan in eigen hand te nemen. Nu blijkt dat het bedrijf al direct begonnen is met het samenstellen van een team dat deze taak op zich neemt. Op Apples vacaturepagina zijn 12 nieuwe banen te vinden voor het ‘Design Centre’ in het het Verenigd Koninkrijk. Elf van de twaalf hebben betrekking op het ontwerpen van grafische chip.

Apple GPU-Team

In de vacature beschrijft Apple een ‘nieuw grafisch design team’. Dat gaat werken aan alles wat met grafische chips te maken heeft, van het eerste concept tot het uiteindelijke product. De vacatures werden ontdekt door The Telegraph.

De nieuwe koers van Apple

Apple maakte vorige week bekend zelf gpu’s te willen maken voor iPhones en iPads. Waarom het bedrijf deze beslissing heeft genomen, is niet bekend. Wel past het in de nieuwe koers die Apple de laatste tijd vaart. Door meer productie in eigen hand te nemen (zo ook bij het maken van de A-serie processors) kan de fabrikant sneller veranderingen doorvoeren en heeft het meer grip op het productieproces. Dat moet ook zorgen dat er minder foto’s en informatie uitlekt.

Omdat Apple nu pas begint met het samenstellen van het team, rekenen we er niet op dat de iPhone 8 al een zelfgemaakte grafische chip krijgt. De kans is groot dat we  op zijn vroegst in 2018 of 2019 het eerste resultaat van het Apple gpu-team zullen zien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen