Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

Hierom maakte Apple een nieuw soort goud voor de Apple Watch

Rutger Otto
9 maart 2015, 9:10
2 min leestijd
Hierom maakte Apple een nieuw soort goud voor de Apple Watch

Jony Ive zei laatst in een interview met The Financial Times dat Apple een proces had ontwikkeld waarmee moleculen in het goud dichter bijeen geperst konden worden. Dat heeft een reden.

Lees verder na de advertentie.

Apple goud

Als Apple vanavond meer informatie over de Apple Watch uit de doeken doet, komen we waarschijnlijk ook de prijs te weten van de Apple Watch Edition. Dit is naar verluidt de duurste smartwatch van Apple, mede omdat hij gemaakt is van 18-karaats goud. Top-ontwerper Jony Ive van Apple vertelde in een interview dat Apple een proces had bedacht waarmee goud-moleculen dichter op elkaar geplaatst kunnen worden.

“Het materiaal wordt daarmee twee keer zo hard als standaard goud”, zei Ive. Daarmee wordt ook de Apple Watch dus een stuk steviger. Maar dit is niet de enige reden dat Apple koos voor deze aanpak.

apple goud

Andere samenstelling, maar echt goud

Metaalkundige Dr. Drang legt uit op Leancrew dat Apple op deze manier de helft minder goud hoeft te gebruiken om de Apple Watch met het metaal te omhullen. Daarmee verandert het 18-karaats goud overigens niet in 9-karaat. Apple heeft een patent waarin wordt uitgelegd hoe ze 18-karaats goud kunnen maken door minder volume van het materiaal te gebruiken. Om dat te bereiken combineert Apple goud met keramische deeltjes met een lagere dichtheid.

Door Apples samenstelling voor goud is er dus minder goud nodig voor een Apple Watch. Daar zie en merk je verder niets van, behalve dat het goud van de Apple Watch extra hard en krasbestendiger is dan normaal goud. Mensen die een Apple Watch Edition willen kopen en bang zijn dat ze een kat in de zak kopen, kunnen gerust zijn: het is echt goud, maar in een nieuwe samenstelling die door Apple is vervaardigd.

Apple Watch-event

AppleWatchedition

De geruchten gaan dat de prijzen van de Apple Watch Edition tussen de 4500 en tienduizend dollar kunnen liggen. Minder goud gebruiken in de Apple Watch kan reden zijn om de prijzen iets te verlagen. Tegelijk helpt het Apple om meer gouden smartwatches te kunnen maken.

Het Spring Forward-event van Apple begint vanavond (9 maart) om 18:00 uur Nederlandse tijd. Het evenement zal voor het grootste deel in het teken staan van de Apple Watch. iPhoned doet live verslag.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen