’Apple focust op lagere prijs met nieuwe iPhone, iPad, HomePod en MacBook’

Michel van 't Klaphek
7 maart 2018, 19:34
3 min leestijd
’Apple focust op lagere prijs met nieuwe iPhone, iPad, HomePod en MacBook’

Apple brengt dit jaar goedkopere versies uit van de nieuwe iPhone, iPad, HomePod en MacBook Air. Het bedrijf focust zich daarmee meer op de prijsbewuste consument.

Lees verder na de advertentie.

‘In 2018 wordt Apple goedkoper’

Dat schrijft de Japanse website Mac Otakara vandaag. Volgens de blog mogen we ons dit jaar opmaken voor maar liefst vier goedkopere Apple-producten. Over de meeste van deze producten hoorden we de afgelopen maanden al de nodige geruchten.

HomePod kritiek

Ten eerste krijgen we een 9,7-inch iPad te zien, welke voor ruim 200 euro over de toonbank moet gaan. De huidige iPad (2017) werd vorig jaar aangekondigd met een adviesprijs van ruim 409 euro. Andere berichten melden vandaag dat we ook een duurdere iPad Pro gaan krijgen. Dit model krijgt een rand-tot-rand beeldscherm, met aan de bovenkant een ‘notch’. Tegen welke prijs deze iPad verkocht gaat worden, is niet bekend.

Daarbij krijgen we ook een instapmodel van de iPhone 2018 die tussen de 500 en 600 euro gaat kosten. Deze krijgt een schermdiagonaal van 6,1-inch en is daarmee een slag groter dan de iPhone X, welke een formaat van 5,8-inch heeft. Dit model kwam eind 2017 uit met een prijskaartje van 1059 euro.

Monument Valley 2 review

De nieuwe iPhone krijgt daarnaast de beschikking over Face ID, wat onlangs ook al werd gesuggereerd door Ming-Chi Kuo, een betrouwbaar Apple-analist. Aangezien dit toestel vermoedelijk een lcd-paneel krijgt, is de prijs lager dan de twee overige nieuwe iPhones. Deze krijgen namelijk een oled-scherm, welke van betere kwaliteit is.

Lees ook: ‘Apple werkt aan drie iPhone X-modellen voor 2018 met Face ID’

‘Nieuwe MacBook Air en HomePod op komst’

Ten derde krijgen we ook een nieuwe MacBook Air, welke tussen de 650 en 720 euro gaat kosten. Ook deze voorspelling werd onlangs al door Kuo gemaakt. De huidige Air is inmiddels zwaar verouderd, maar toch erg populair. Dit omdat hij een flink stuk goedkoper is dan de MacBook Pro.

Als laatst komt Apple dit jaar ook met een goedkopere versie van de HomePod. Daar waar het huidige model 349 dollar kost, gaat de goedkopere variant voor 150 tot 200 dollar over de toonbank. Waar dit prijsverschil op gebaseerd is, is niet bekend. Het lijkt er hiermee op dat Apple de concurrentie met de Amazon Echo en Google Home wil aangaan. Deze twee slimme speakers zijn namelijk fiks goedkoper dan de HomePod.

Apple goedkoper

Wanneer krijgen we de producten te zien?

Volgens de bron krijgen we de nieuwe iPad en MacBook Air als eerst te zien. Als mogelijk podium wordt het WWDC genoemd, welke dit jaar vermoedelijk plaatsvindt van 4 tot en met 8 juni. Dit lijkt aannemelijk, aangezien tijdens de vorige editie de iPad Pro met 10,5-inch scherm werd aangekondigd. Het is onwaarschijnlijk dat we de nieuwe HomePod hier gaan zien, aangezien het huidige model pas sinds kort verkrijgbaar is: helaas (nog) niet in Nederland.

Traditiegetrouw kondigt Apple compleet nieuwe telefoons aan op het jaarlijkse evenement in september. Dit jaar krijgen we volgens de geruchten dus maar liefst drie nieuwe smartphones te zien. Naast de opvolger van de huidige iPhone X, wordt ook de grotere iPhone X Plus (6,5-inch) en hierboven besproken 6,1-inch iPhone X aangekondigd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Mac Otakara
Bron afbeelding: iDropNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu