Gezondheidsstartup Gliimpse overgenomen door Apple

Lars Paijmans
22 augustus 2016, 15:15
1 min leestijd
Gezondheidsstartup Gliimpse overgenomen door Apple

Apple heeft vandaag bekend gemaakt dat ze de gezondheidsstartup Gliimpse hebben overgenomen. Waar komt Apples interesse in dit bedrijf vandaan?

Lees verder na de advertentie.

Apple Gliimpse overname bevestigd

Het bedrijf uit Cupertino kocht Gliimpse al eerder in 2016, maar bevestigt het nieuws nu Fast Company een artikel erover gepubliceerd heeft. Uit de verklaring kunnen we overigens niet opmaken wat de plannen met Gliimpse zijn. “We kopen regelmatig kleinere technologiebedrijven en bespreken doorgaans niet wat onze plannen er mee zijn”, aldus de verklaring van Apple.

Apple Gliimpse

Als we naar de functies van Gliimpse kijken, kunnen we ons echter prima voorstellen waarom Apple Gliimpse overgenomen heeft. Het bedrijf maakt het makkelijk om verschillende gezondheidsgegevens te verzamelen, om deze vervolgens met een afbeelding met anderen te delen. Zo moet het toegankelijk worden om snel je medische gegevens op een overzichtelijke manier te bundelen en delen. De verbinding tussen Gliimpse en Apple was overigens snel gemaakt: oprichter Anil Sethi begon in de jaren ’80 als ingenieur bij Apple.

Apples focus op gezondheid

De afgelopen tijd is Apple meerdere malen in het nieuws gekomen toen ze een aan gezondheid-gerelateerd bedrijf overnamen. Zo kwam onlangs het gerucht voorbij dat Apple aan een nieuwe gezondheidsgadget zou werken. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf gezondheidsdiensten HealthKit, ResearchKit en CareKit steeds verder. De kans is groot dat de techniek van Gliimpse vroeg of laat gebruikt zal worden om deze diensten te verbeteren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Fast Company
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen