‘Gerommel in Apples Gezondheidsteam, meerdere grote namen vertrokken’

Lars Paijmans
21 augustus 2019, 9:15
1 min leestijd
‘Gerommel in Apples Gezondheidsteam, meerdere grote namen vertrokken’

Mede dankzij de Apple Watch is gezondheid een belangrijk verdienmodel van Apple geworden. Maar het team dat verantwoordelijk is voor deze tak binnen het bedrijf kan het niet met elkaar eens worden.

Gerommel in het Apple gezondheidsteam

Dat schrijft CNBC, dat meerdere bronnen heeft gesproken voor dit verhaal. Daaruit blijkt dat de leden van dit team het anno 2019 nog maar lastig met elkaar eens kunnen worden.

Apple gezondheidsteam

Zo willen sommige Apple-medewerkers het bedrijf een ambitieuzere weg insturen door nieuwe projecten te starten. Deze zouden het kopen van medicijnen en het regelen van je verzekeringen moeten versimpelen. Een ander deel van het team is tevreden met de huidige focus van Apple en wil zich blijven richten op functies als de ECG-app en valdetectie.

Lees ook: Hoe Apple ons met een simpel spelelement massaal in beweging brengt

Volgens meerdere personeelsleden richt Apple zich teveel op het grote publiek dat uit gezonde mensen bestaat. “Ze kunnen zich niet vinden in de werkcultuur en voelen zich niet serieus genomen en genegeerd als het om hun ideeën gaat”, stellen de bronnen.

Meerdere werknemers inmiddels vertrokken

Apple COO Jeff Williams zou inmiddels met verschillende werknemers gesproken hebben om op zoek te gaan naar een oplossing. Inmiddels zijn verschillende mensen al vertrokken naar andere bedrijven. Zij werken nu onder meer bij Google of zijn een eigen gezondheids-startup begonnen.

Ondertussen is Tim Cook altijd lovend geweest over de prestaties van dit team binnen Apple. In interviews heeft hij gezegd dat de stappen die het bedrijf zet op het gebied van gezondheid de belangrijkste bijdrage van Apple aan de mensheid zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu