‘Apple werkt aan groot gezondheidsplatform’

Rutger Otto
5 mei 2014, 15:19
2 min leestijd
‘Apple werkt aan groot gezondheidsplatform’

Eén van de grootste speerpunten van Apple is gezondheid. Dat blijkt wel uit een gesprek dat Reuters had met een topman uit de medische sector. Volgens hem werkt Apple aan een groot gezondheidsplatform met software en hardware.

Lees verder na de advertentie.

Healthbook

Dat Apple gezondheid belangrijk vindt, was bekend. De geruchten gaan al tijden dat het bedrijf uit Cupertino werkt aan Healthbook voor iOS 8, de iWatch en oordopjes waarmee je hartslag gemeten kan worden. Allemaal zouden ze bijdragen aan een betere gezondheid en quantified self.

Gezondheidsplatform in stijl van de App Store

De topman, die laatst met een Apple-bestuurder sprak en anoniem wil blijven, vertelt aan Reuters dat Apple plannen heeft om een compleet fitness- en gezondheidsplatform op te zetten, gebaseerd op de App Store. Hier moeten onder meer apps worden aangeboden, maar ook hardware. Andere partijen kunnen op die manier accessoires maken die gezondheidsmetingen kunnen doen.

Het afgelopen jaar heeft Apple een aantal medische experts in dienst genomen, weet Reuters aan de hand van LinkedIn-profielen. De meeste van hen zijn gespecialiseerd in sensor-technologie, waar Tim Cook veel toekomst in ziet. Met sensoren zou van alles gemeten kunnen worden, van bloedsuikerspiegel tot voedingsinformatie.

“Geen twijfel over mogelijk dat Apple op het gebied van gezondheid rondneust bij partijen”, zegt Ted Driscoll, die in Silicon Valley werkt bij Claremont Creek Ventures, dat zich bezigt met digitale gezondheid en medische apparaten. Volgens hem legt Apple de focus momenteel bij ontwikkelaars die ervaring hebben in het monitoren van waarden in het menselijk lichaam.

Al verschillende experts aangenomen

Apple heeft al ontwikkelaars overgenomen van bedrijven als Vital Connect (ervaring met gezondheid monitoren), Masimo Corp (maakte een apparaat dat zuurstofverzadiging meet) en Sano Intelligence (van draagbare sensoren).

Van Apple kreeg Reuters geen reactie. Of het gezondheidsplatform er komt en hoe het er precies uit gaat zien is eveneens niet bekend.

Lees meer Apple nieuws

Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's