Apple start nieuw onderzoek naar gehoor, hartslag en vrouwengezondheid

11 september 2019, 13:09
2 min leestijd
Apple start nieuw onderzoek naar gehoor, hartslag en vrouwengezondheid

Apple heeft drie nieuwe gezondheidsonderzoeken aangekondigd. Deze onderzoeken richten zich op gezondheid van vrouwen, gehoor en het hart.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Apple gezondheidsonderzoeken

Apple werkt samen met universiteiten en onderzoeksinstellingen aan drie nieuwe gezondheidsonderzoeken. Het idee is dat deelnemers aan deze onderzoeken hun Apple-apparaten gebruiken om gegevens te verzamelen. Dat gebeurt via de nieuwe Research-app die later dit jaar in de App Store wordt geplaatst.

Lees ook: Hoe Apple gezondheid prioriteit geeft en wat jij daar aan hebt

Apple startte eerder al een onderzoek naar hartritmestoornissen. Daar is een ECG-app voor de Apple Watch Series 4 uit voortgekomen, waardoor gebruikers zelf een hartfilmpje kunnen maken.

apple gezondheidsonderzoeken

Drie onderzoeken

Het gaat om drie nieuwe onderzoeken:

Het eerste onderzoek richt zich op de gezondheid van vrouwen. In samenwerking met de Harvard T.H. Chan School of Public Health en het National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) richt Apple zich specifiek op de menstruatiecyclus en gynaecologische aandoeningen. Denk daarbij aan onvruchtbaarheid en osteoporose.

Het tweede onderzoek richt zich op gehoor. In samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie en de University of Michigan onderzoekt Apple oorzaken van gehoorproblemen. Met name wat het effect is van dagelijkse blootstelling aan geluid.

Het derde onderzoek gaat verder met het hart. In samenwerking met Brigham and Women’s Hospital en de American Heart Association gaat dit onderzoek specifiek over het verband tussen hartslag en beweging, in relatie met ziekenhuisopname. Om zo te zien hoe beweging ingezet kan worden om de gezondheid te bevorderen.

Vrouwengezondheid

Hoewel de helft van de wereldbevolking uit vrouwen bestaat, loopt het onderzoek naar typische vrouwenklachten achter. Daarom is onderzoek op dit gebied belangrijk. “Dit onderzoek is ongekend in omvang, en het zal enorm bijdragen aan onze kennis van biologische en sociale factoren die van invloed zijn op vrouwengezondheid en zo tot betere gezondheidsresultaten leiden”, stelt Michelle A. Williams van de Harvard T.H. Chan School.

Dale Sandler van NIEHS voegt daar aan toe: “Dit is een fantastische mogelijkheid voor onderzoekers bij NIEHS om het onderzoek te helpen opzetten en de uitkomsten te gebruiken om nieuwe vragen te beantwoorden; niet alleen van belang voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd, maar voor alle vrouwen”.

Je gezondheid bijhouden

Op je iPhone staat ook al standaard de Gezondheid-app van Apple. Zo helpt Apples Gezondheid-app je al jouw beweging vast te leggen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu