De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘Apple ontwikkelt speciaal gezondheidskussen voor chronisch zieke mensen’

Michel van 't Klaphek
14 mei 2019, 13:01
2 min leestijd
‘Apple ontwikkelt speciaal gezondheidskussen voor chronisch zieke mensen’

Apple wil het leven van zieke mensen makkelijker maken. Een speciaal kussen zit vol met sensoren om de gezondheid van mensen tijdens de nacht in de gaten te houden.

‘Apple gezondheidskussen in de maak’

Dat blijk uit een patent dat Apple heeft ingediend bij het Europese octrooibureau. In het document wordt gesproken over een “niet-belemmerend diagnostisch medisch systeem om de gezondheid van gebruikers te registreren.”

Het nieuwe systeem richt zich vooral op chronisch zieke mensen. Men ontwikkelt momenteel een gezondheidskussen om iemands gezondheid te meten, zonder dat er allerlei draden aan te pas komen. Dit kussen zit vol met sensoren die gezondheidsgegevens meten, zoals de bloeddruk en hartslag.

Apple gezondheidskussen

Het grote voordeel hiervan is dat de patiënt niet aan allerlei apparatuur hoeft te worden aangesloten, maar gewoon in bed kan gaan liggen. De sensoren doen vervolgens de rest. Deze gegevens worden om de paar seconden doorgestuurd naar een iPad of iPhone, die kijkt of alles in de haak is.

Wanneer dit niet het geval is, wordt direct alarm geslagen. De iPhone moet overigens wel in de buurt zijn, want de gegevens kunnen niet over langere afstanden worden verzonden. Ook denkt Apple eraan om de sensoren onder het matras te plaatsen.

Untitled (2)

Apple en slaap

Apple dient jaarlijks honderden patenten in en dus is het allesbehalve zeker dat het gezondheidskussen ook echt uitkomt. Wel is Apple al langere tijd geïnteresseerd in hoe mensen slapen. Zo nam het bedrijf uit Cupertino in 2017 Beddit over, dat speciale ‘slaapmatten’ maakt. Eind 2018 kwam de Beddit 3.5 uit, die precies kan vertellen hoe goed je nachtrust was.

Bovendien sprak directeur Tim Cook onlangs uit dat gezondheid belangrijk is voor Apple. De topman noemt het zelfs de belangrijkste bijdrage van het bedrijf aan de mensheid. De eerste stap hierin is Schermtijd, dat iPhone-verslaving aanpakt. Check onderstaande video om ermee aan de slag te gaan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu