De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple brengt gloednieuwe gezondheidsgadget in 2017 uit’

Lars Paijmans
9 augustus 2016, 16:38
2 min leestijd
‘Apple brengt gloednieuwe gezondheidsgadget in 2017 uit’

Apple zou aan een gloednieuw product werken dat zich volledig op gezondheid zou focussen. Deze gadget zou volgend jaar al onthuld worden, samen met de iPhone in 2017, of iPhone 8.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple gezondheidsgadget verschijnt in 2017’

Het nieuws is afkomstig van Economic Daily News, dat op basis van bronnen stelt dat Apple het product al twee jaar lang aan het testen is. Deze tests en ontwikkelingen zouden in speciale gezondheidslaboratoria worden uitgevoerd onder leiding van Apples Health-team en Jay Blahnik. Apple heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in gezondheid. Dit begon met de aparte Gezondheid-app voor iOS, en bereikte een hoogtepunt met de komst van de Apple Watch: een smartwatch die als één van de belangrijkste functies een hartslagmeter en uitgebreide stappenteller heeft.

Apple gezondheidsgadget

De vraag is dus of deze nieuwe Apple gezondheidsgadget een daadwerkelijk nieuw product is, of dat het stiekem om een opvolger van de Apple Watch gaat. Gisteren verscheen het gerucht nog dat de Apple Watch 2 dit jaar verschijnt maar grotendeels een soortgelijk design zal behouden. Grotere veranderingen zouden pas later komen, wat kan betekenen dat deze functies nu nog getest worden.

Een gloednieuw product is niet zo gek

In het verleden heeft Tim Cook aangegeven geen extra gezondheidssensoren meer aan de Apple Watch toe te willen voegen. Dit had voor een groot deel te maken met de strenge keuring die geldt voor producten in de gezondheidssector. Dit sluit niet aan bij het tempo waarop Apple nieuwe producten uitbrengt, maar als Apple ervoor kiest om een zelfstandige gezondheidsgadget uit te brengen, dan wordt dit natuurlijk een ander verhaal.

Mocht het daadwerkelijk een gloednieuw product worden, dan is het wederom een teken dat Apple zichzelf wil verdiepen in nieuwe, gespecialiseerde markten. Vooralsnog gaat het echter om een gerucht, waar we in de aanloop naar een mogelijke onthulling in 2017 ongetwijfeld meer over zullen horen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu