FTC wil weten wat Apple met Gezondheidsdata doet

Rutger Otto
14 november 2014, 9:00
1 min leestijd

De Federal Trade Commission (FTC) in de Verenigde Staten heeft Apple gevraagd wat het van plan is te doen met de (gevoelige) gezondheidsdata die het verzamelt van gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Apple gezondheidsdata

Apples HealthKit en de bijhorende Gezondheid-app werken geweldig om gezondheid- en fitnessdata van apps bij elkaar te bundelen. Maar is deze verzameling wel helemaal veilig voor de gebruikers? Die vraag heeft toezichthouder FTC aan Apple gesteld, meldt Reuters aan de hand van twee bronnen.

gezondheid-app

Volgens de bronnen hebben afgevaardigden van de FTC recentelijk meerdere malen met mensen van Apple gesproken om er zeker van te zijn dat gezondheidsdata bij Apple in goede, veilige handen is. Daarbij wil de FTC duidelijk gemaakt hebben dat Apple gezondheidsdata niet doorverkoopt voor bijvoorbeeld advertenties. Ook mag Apple dit niet toestaan bij ontwikkelaars van derde partijen.

Privacy

Aan Reuters heeft Apple laten weten nauw samen te werken met instanties als de FTC. Het bedrijf uit Cupertino zegt dat HealthKit zo is ontworpen dat gebruikers de volledige controle krijgen over welke informatie ze wel en niet delen en gebruiken. “Tijdens het maken van HealthKit hebben we privacy goed in ons achterhoofd gehouden”, zei woordvoerder Trudy Muller.

De FTC zou geen formeel onderzoek naar Apple willen doen, maar is wel benieuwd naar de aanpak. Met name naar de Apple Watch wordt goed gekeken, aangezien die constant je hartslag meet en in potentie gezondheidsdata kan opslaan. De Apple Watch mag geen gezondheidsapparaat worden en moet dus aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Lees meer Gezondheidsnieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen