‘Apple wil medische diagnoses verbeteren met jouw gezondheidsdata’

Lars Paijmans
26 september 2016, 15:44
1 min leestijd
‘Apple wil medische diagnoses verbeteren met jouw gezondheidsdata’

Apple focust zich de laatste jaren steeds meer op gezondheid, en daar blijft het niet bij. Bronnen zeggen dat het HealthKit-platform verder uitgebreid wordt, en je gezondheidsadvies gaat geven op basis van de gegevens die apps verzamelen.

Lees verder na de advertentie.

Apple gezondheidsadvies, zit jij erop te wachten?

De Gezondheids-experts die Apple de afgelopen jaren heeft aangenomen hebben niet stilgezeten. Bloomberg schrijft dat dit team stilletjes aan software heeft gesleuteld die beter dan ooit tevoren de gezondheid van de gebruiker kan analyseren. Op basis daarvan kan de software een inschatting maken wat deze gegevens betekenen.

Apple gezondheidsadvies

Hier horen ook twee gloednieuwe Apple Watch-apps bij, waarvan er een je slaapritme meet en de ander je fitnessprestaties en je hartslag aan elkaar koppelt. De nieuwe functies van de Apple Watch Series 2 sluiten hier perfect op aan. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat HealthKit een stuk uitgebreider wordt. Zo uitgebreid, dat er betere diagnoses mee gesteld kunnen worden dan nu het geval is.

Zo zou een dokter de gegevens kunnen gebruiken. Ook zou Apple het gemakkelijker kunnen maken om gezondheidsgegevens toegankelijk te maken voor verschillende instanties, zonder gegevens van verschillende databanken uit te wisselen. Volgens CEO Tim Cook is de gezondheidssector een lucratieve markt waar software en diensten voor ontwikkeld kunnen worden.

Dokters en gebruikers overtuigen

Het is nog onduidelijk hoe en wanneer Apple deze verbeteringen voor HealthKit wil introduceren. Het grootste obstakel dat Apple voorlopig zal moeten overwinnen is het overtuigen van de medische sector. Als zij de gegevens van HealthKit en ResearchKit betrouwbaar genoeg vinden, kan het ineens snel gaan. Daarnaast moeten gebruikers er natuurlijk ook akkoord mee gaan dat hun iPhone en Apple Watch gebruikt worden voor het stellen van een diagnose bij de huisarts.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu