Apple is gestopt met het signeren van firmware 3.1
Redactie

Apple is volgens de laatste berichten gestopt met het signeren van firmware 3.1. Dit betekent dat mensen met een iPhone 3GS of een iPod Touch van de derde generatie niet meer kunnen herstellen naar een firmware die een lager versienummer heeft dan 3.1.  Iedereen met een iPhone 3GS of iPod Touch G3 zal dus alleen kunnen herstellen naar firmware 3.1.2.

Firmware handtekening

Apple signeert sinds de lancering van de iPhone 3GS de bijbehorende firmware versies. Dit betekent dat als Apple op een gegeven moment de handtekening weghaalt, de firmware niet meer op de iPhone kan worden gezet. Dit doet Apple onder andere ter preventie van het jailbreak- en unlock-proces.

Tot nu toe lijkt het niet te werken op de manier die ze voor ogen hadden, want ze hebben nog nooit een signatuur weggehaald bij een firmware die op dat moment nog niet te jailbreaken was.

Firmware blokkade voorkomen

Er zijn op het internet al manieren gevonden om de blokkade die Apple maakt te voorkomen. Om in de toekomst te voorkomen dat je moet updaten, kan je de Firmware Umbrella gebruiken. Meer informatie over deze methode is te vinden op de site van de ontwikkelaars.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.