Laatste Apple-geruchten: iPad Pro prijs, ‘Hey Siri’ en tvOS voor Apple TV

Gijs Ettes
9 september 2015, 9:05
2 min leestijd

Eerder kon je al onze verwachtingen van Apples september-event lezen en in aanloop naar de keynote vanavond zijn meer zaken uitgelekt die het bedrijf mogelijk presenteert. We zetten de laatste Apple-geruchten op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

1. iPad Pro prijzen

Om te beginnen met de prijs van de iPad Pro, de grote 12,9 inch-tablet die Apple naar alle waarschijnlijkheid vanavond presenteert. Het apparaat krijgt een vanafprijs van 799 dollar voor het 32GB-model. De versies met 64 en 128GB opslag zullen respectievelijk 899 en 999 dollar gaan kosten, waarbij je voor 4G-ondersteuning waarschijnlijk nog 130 dollar bijbetaalt. De duurste iPad Pro zou daarmee uitkomen op 1129 dollar; een fikse prijs die mogelijk één-op-één wordt overgezet naar euro’s. Een stylus of toetsenborddock is waarschijnlijk niet in de prijs inbegrepen.

ipad pro

2. Siri starten met een stemcommando

Van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus weten we in principe al vrijwel alles. De nieuwe toestellen krijgen een vergelijkbaar design als hun voorgangers, al is er nu ook een roségouden kleur om uit te kiezen. Verder is er een 12 megapixel-camera met 4K-ondersteuning aan boord, alsmede een krachtigere A9-chip, een efficiëntere wifi-module en een drukgevoelig ‘3D’ Force Touch-scherm. Wat we nog niet wisten, is dat de iPhones mogelijk een optie krijgen om Siri op te starten met het stemcommando ‘Hey, Siri’. Hiervoor hoeven de toestellen niet aan de oplader te hangen; Siri zal in alle gevallen naar je luisteren.

3. Apple TV krijgt aangepaste interface

Tijdens het Apple-event vanavond zal waarschijnlijk uitgebreid worden stilgestaan bij de Apple TV, die krachtigere hardware krijgt en een afstandsbediening met een touchpad en microfoon. Het besturingssysteem van de settopbox heet naar verwachting tvOS en is gebaseerd op iOS 9. De interface lijkt veel op die van de vorige Apple TV, maar zal ook veel elementen van iOS en OS X bevatten. Onder meer derde partijen als Twitter (Periscope) en Airbnb ontwikkelen apps voor de Apple TV. Naast media streamen zul je het apparaat ook kunnen gebruiken voor het spelen van casual games.

apple-geruchten

4. Apple Watch bandjes en watchOS 2

Apple kondigt vanavond tot slot waarschijnlijk ook nieuwe bandjes voor de Sport-versie van de Apple Watch aan, al is onduidelijk of we die ook tijdens de keynote zullen zien. Wel zal het bedrijf waarschijnlijk ingaan op watchOS 2, het vernieuwde besturingssysteem dat onder meer native ondersteuning voor apps introduceert. Er is een kans dat er ook wordt stilgestaan bij OS X 10.11 El Capitan en de vernieuwingen die de update met zich meebrengt. Maar met alle nieuwe producten die Apple waarschijnlijk aankondigt, lijkt daar weinig tijd voor te zijn.

Zo volg je de Apple en iPhone 6S livestream vanaf elk apparaat.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen