Apple ontkent geruchten rond overname Tidal

Rutger Otto
15 september 2016, 12:08
2 min leestijd
Apple ontkent geruchten rond overname Tidal

Apple heeft geen behoefte om concurrent Tidal over te nemen. “We gaan uit van eigen kracht”, zegt Apple Music-topman Jimmy Iovine.

Lees verder na de advertentie.

Overname Tidal speelt niet bij Apple

“We zijn niet op zoek naar streamingdiensten om over te nemen”, zegt Jimmy Iovine tegen BuzzFeed News. Sinds juni duiken er regelmatig geruchten op dat Apple interesse zou hebben in de overname van Tidal, de muziekdienst van Jay Z, maar dat ontkent de baas van Apple Music. Iovine zegt zich niet bezig te houden met andere diensten, maar dat het een eigen race loopt.

Eind juni schreef de Wall Street Journal dat er gesprekken zouden zijn tussen Apple en Tidal voor een mogelijke overname. In het artikel werd een slag om de arm gehouden door te stellen dat het allerminst zeker was dat de gesprekken daadwerkelijk tot een overname zouden leiden. Apple zou in elk geval interesse hebben in het overnemen van de muziekdienst, stond toen in de publicatie, voornamelijk omdat Tidal sterke banden heeft met artiesten. Zo verscheen het album van Kanye West als eerste op Tidal en kun je muziek van Beyoncé en Jay Z alleen op dat platform streamen.

Kanye West Apple

Kanye West

Begin deze maand doken de geruchten weer op toen Kanye West op Twitter schreef dat ‘Jay Z zijn check voor Tidal moet geven’. West stelde zelf voor om rond de tafel te gaan zitten met Tim Cook, Jimmy Iovine, Larry Jackson, Jay Z, Drake en Scooter Braun. Volgens West is de huidige relatie tussen de twee diensten slecht voor de gehele muziekindustrie én luisteraars: “Over 100 jaar zijn we allemaal dood, dus geef de kinderen hun muziek.”

Spotify groeit het hardst

Tidal heeft op dit moment rond de 4,2 miljoen gebruikers, de teller van Apple Music staat op 17 miljoen. De afgelopen zes maanden steeg dat aantal met vier miljoen. Spotify groeit nog steeds een stuk harder. Dinsdag tweette Spotify-ceo Daniel Ek dat de muziekdienst inmiddels 40 miljoen gebruikers telt. Daarmee is de dienst in het afgelopen halfjaar met 10 miljoen groter geworden.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu